Alternativna medicina
09.04.2014.

Ajurvedska trodnevna dijeta

Detoksikacija organizma koja traje tri dana namenjena je zdravim ljudima i oni je mogu sprovesti bez lekarskog nadzora. Međutim, ljudi koji pate od neke bolesti treba da se posavetuju s lekarom.
Prvog dana pijte samo čist sok od voća ili povrća. Najbolje je koristiti sveže ceđeni sok od jabuke, kruške, grožđa ili ananasa, i to u odnosu 50 odsto soka i 50 odsto vode. Uzima se po jedna čaša četiri-pet puta na dan. Uz to se može piti čista ili prokuvana voda sa kašičicom limunovog soka.
Drugog dana ujutru, pre spavanja i između obroka pijte voćne sokove ili biljne čajeve. Za obroke se uzima sveže sirovo voće (grožđe, jabuke, kruške, breskve, dinja, lubenica, pomorandže…). Tvrdo voće se može narendati ili iseckati na kocke, a od više vrsta voća se može napraviti i voćna salata. Tokom dana se po želji pije čista ili, ukoliko je potrebno, prokuvana voda.
Trećeg dana za doručak je predviđeno sveže voće ili voćna kašica s jogurtom od kozjeg mleka. Za ručak se priprema sirova salata u koju se stavlja lisnato i izrendano korenasto povrće. Mogu se dodati grožđice i suncokretove semenke. Za desert se uzima sveže voće. Supa od povrća ili povrće kuvano na pari, uz dodatak sojinog ili miso sosa, jeste detoks kombinacija za večeru posljednjeg dana ove kure. Isto tako se tokom dana pije čista ili, ukoliko je potrebno, prokuvana voda.

slika:www.nadlanu.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno