Alternativna medicina
30.03.2024.

Jak dečji imunitet je najbolja zaštita od alergija

S dolaskom proleća stižu nam i alergije koje su povezane sa cvetanjem drveća i trava, a od jula pa do kasne jeseni aktuelne su alergije na korove. Tu su i nezaobilazne prehlade koje su aktuelne tokom svih godišnjih doba. 
Zato je u ovom periodu najvažnije ojačati dečji imunitet. Ukoliko je dečji organizam u dobrom stanju, bolje će podneti sve manifestacije alergije, ali i odbraniti se od prehlada.

Tri reči su, kažu stručnjaci, ključne kada je u pitanju dečji imunitet: svetlost, ishrana i higijena. 

Provodite vreme s decom na svežem vazduhu


Deca treba što više da borave na otvorenom prostoru, na suncu je dovoljno i pola sata dnevno, a da izbegavaju zatvorene, vlažne i zagušljive prostorije. Važno je provoditi vreme na svežem vazduhu posle kiše, i tada je dobro provetravati prostor u kome živimo, jer u vazduhu posle kiše ima najmanje alergena.

Zdrava ishrana je jako važna za imunitet


Ishrana treba da bude sa što više vitamina, naročito C, A i D. Treba uključiti i magnezijum i selen. To znači da mališanima treba davati što više voća i svežeg povrća u obliku salate (sada ima paprike koja je bogata vitaminom C), a za ručak, pre glavnog obroka, supica je obavezna. 

Higijena ruku i tela održava imunitet jakim


Higijena se ne odnosi samo na ličnu higijenu, već,i na higijenu prostora u kome dete boravi. Redovno pranje zavesa i izbacivanje tepiha iz sobe u kojoj dete spava su preporuka stručnjaka, baš kao i svakodnevno pranje kose, nakon provedenog vremena u prirodi.

Immunokind jača imunitet

Takođe, sve više su u upotrebi homeopatski preparati za alergije koji aktiviranjem našeg specifičnog imunog sistema olakšavaju tegobe prolećnih alergija. 
Na tržištu u Srbiji dostupan je lek Immunokind koji je prirodan homeopatski lek baš za smanjenje učestalosti infekcija kod dece. 
Ono što ga izdvaja od ostalih lekova i pomoćnih sredstava na tržištu jeste to da je dozvoljen za upotrebu od prvog dana bebinog života s ciljem osnaživanja imunog sistema, a mogu ga koristiti i prevremeno rođene bebe. Jedinstvena kombinacija četiri prirodne komponente, od kojih su tri prirodne soli kalcijuma, pomaže u sazrevanju imunog sistema, ali i respiratornog i koštano-zglobnog, što je jako važno u rastu i razvoju deteta.
Jasno poznavanje svih dostupnih medicinskih procedura i načina lečenja pomaže u borbi ne samo protiv infekcija, već je to preduslov za zdrav i kvalitetan imuni sistem za kasnije životne dobi i pravilno sazrevanje.

Immunokind se može pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama, pakovanje sadrži 150 malih granula koje se sisaju tri puta dnevno, ili ih možete  rastvoriti u kašičici sa malo vode i dati detetu da proguta. Ovo je nova snaga za snažnu i zdravu decu iz AlpeKid linije.

Promo tekst

Foto: ivabalk-pixabay, dreamstime_m_122617453-MNStudio

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 31C*31001
American Tourister kofer Mickey Blue Kiss 31C*31001
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi 43C*41001
Samsonite kofer Donald Stars 43C*41001
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kafeaparat na vodu sa kasulama na baterije 198408
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina