Alternativna medicina
30.03.2024.

Jak dečji imunitet je najbolja zaštita od alergija

S dolaskom proleća stižu nam i alergije koje su povezane sa cvetanjem drveća i trava, a od jula pa do kasne jeseni aktuelne su alergije na korove. Tu su i nezaobilazne prehlade koje su aktuelne tokom svih godišnjih doba. 
Zato je u ovom periodu najvažnije ojačati dečji imunitet. Ukoliko je dečji organizam u dobrom stanju, bolje će podneti sve manifestacije alergije, ali i odbraniti se od prehlada.

Tri reči su, kažu stručnjaci, ključne kada je u pitanju dečji imunitet: svetlost, ishrana i higijena. 

Provodite vreme s decom na svežem vazduhu


Deca treba što više da borave na otvorenom prostoru, na suncu je dovoljno i pola sata dnevno, a da izbegavaju zatvorene, vlažne i zagušljive prostorije. Važno je provoditi vreme na svežem vazduhu posle kiše, i tada je dobro provetravati prostor u kome živimo, jer u vazduhu posle kiše ima najmanje alergena.

Zdrava ishrana je jako važna za imunitet


Ishrana treba da bude sa što više vitamina, naročito C, A i D. Treba uključiti i magnezijum i selen. To znači da mališanima treba davati što više voća i svežeg povrća u obliku salate (sada ima paprike koja je bogata vitaminom C), a za ručak, pre glavnog obroka, supica je obavezna. 

Higijena ruku i tela održava imunitet jakim


Higijena se ne odnosi samo na ličnu higijenu, već,i na higijenu prostora u kome dete boravi. Redovno pranje zavesa i izbacivanje tepiha iz sobe u kojoj dete spava su preporuka stručnjaka, baš kao i svakodnevno pranje kose, nakon provedenog vremena u prirodi.

Immunokind jača imunitet

Takođe, sve više su u upotrebi homeopatski preparati za alergije koji aktiviranjem našeg specifičnog imunog sistema olakšavaju tegobe prolećnih alergija. 
Na tržištu u Srbiji dostupan je lek Immunokind koji je prirodan homeopatski lek baš za smanjenje učestalosti infekcija kod dece. 
Ono što ga izdvaja od ostalih lekova i pomoćnih sredstava na tržištu jeste to da je dozvoljen za upotrebu od prvog dana bebinog života s ciljem osnaživanja imunog sistema, a mogu ga koristiti i prevremeno rođene bebe. Jedinstvena kombinacija četiri prirodne komponente, od kojih su tri prirodne soli kalcijuma, pomaže u sazrevanju imunog sistema, ali i respiratornog i koštano-zglobnog, što je jako važno u rastu i razvoju deteta.
Jasno poznavanje svih dostupnih medicinskih procedura i načina lečenja pomaže u borbi ne samo protiv infekcija, već je to preduslov za zdrav i kvalitetan imuni sistem za kasnije životne dobi i pravilno sazrevanje.

Immunokind se može pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama, pakovanje sadrži 150 malih granula koje se sisaju tri puta dnevno, ili ih možete  rastvoriti u kašičici sa malo vode i dati detetu da proguta. Ovo je nova snaga za snažnu i zdravu decu iz AlpeKid linije.

Promo tekst

Foto: ivabalk-pixabay, dreamstime_m_122617453-MNStudio

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 31C*31001
American Tourister kofer Mickey Blue Kiss 31C*31001
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kafeaparat na vodu sa kasulama na baterije 198408
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno