Alternativna medicina
07.03.2024.

Da li smo zaista probali sve za jak imunitet našeg deteta?

Infekcije respiratornog trakta kod dece, kako gornjeg tako i donjeg,  su najčešće virusnog porekla. Primarne bakterijske infekcije su ređe, a sekundarne bakterijske infekcije predstavljaju komplikacije kod neadekvatno lečenih virusnih infekcija.  

 

Najčešće virusne infekcije zahvataju gornje respiratorne puteve, a među uzročnicima su najfrekventniji virus influence, rinovirus, adenovirus, a u poslednje vreme ne tako retko i virus korone. 
Statistika pokazuje da se odrasli prosečno razbole dva do četiri puta godišnje, dok deca prosečno obole između šest do čak 12 puta godišnje.

Infekcije respiratornog sistema imaju trend rasta, a najčešće korišćeni lekovi u terapiji respiratornih bolesti su antibiotici. Zbog prekomerne upotrebe antibiotika kada to nije neophodno, a to su definitivno virusne infekcije, došlo je do pojave antibiotske rezistencije koja predstavlja veliki problem u terapiji. Definiše se kao gubitak sposobnosti antibiotika da spreči rast i/ili ubije bakteriju. 

Ništa bez antibiotika ili zloupotreba istih?

Masovna zloupotreba antibiotika u poslednjih 50 godina dovela je do epidemijskih razmera rezistencije među bakterijama. Pojavu i širenje rezistencije među bakterijama, nažalost, ne možemo sprečiti, ali je možemo ograničiti, usporiti, pratiti i donekle kontrolisati.  

Svetska zdravstvena organizacija stavlja fokus na uključivanje svih neophodnih činilaca koji mogu doprineti ovom trendu, a s ciljem da se upotreba antibiotika svede na racionalnu meru. Klasičnoj medicini je potrebna pomoć svih grana medicine koje koriste prirodne snage u borbi protiv akutnih i hroničnih infekcija respiratornog sistema.

Šta je to racionalna upotreba antibiotika?

Kod dece se neretko dešava da jedna infekcija oslabi imuni sistem toliko da on ne može brzo da se oporavi, pa je dete već podložno pri sledećem susretu sa mikroorganizmom za novu infekciju. I tako ulazimo u začarani krug gde čujemo rečenice: “Dete mi je stalno bolesno”, “Nikako da ozdravi i krene u obdanište” ili “Ne znamo više šta nam je činiti, sve smo probali”.

A da li smo sve probali i da li radimo pravu stvar?

Na tržištu u Srbiji dostupan je lek Immunokind koji je prirodan homeopatski lek baš za smanjenje učestalosti infekcija kod dece. 
Ono što ga izdvaja od ostalih lekova i pomoćnih sredstava na tržištu jeste to da je dozvoljen za upotrebu od prvog dana bebinog života s ciljem osnaživanja imunog sistema, a mogu ga koristiti i prevremeno rođene bebe. 

Jedinstvena kombinacija četiri prirodne komponente, od kojih su tri prirodne soli kalcijuma, pomaže u sazrevanju imunog sistema, ali i respiratornog i koštano-zglobnog, što je jako važno u rastu i razvoju deteta.
Jasno poznavanje svih dostupnih medicinskih procedura i načina lečenja pomaže u borbi ne samo protiv infekcija, već je to preduslov za zdrav i kvalitetan imuni sistem za kasnije životne dobi i pravilno sazrevanje.

Immunokind se može pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama, pakovanje sadrži 150 malih granula koje se sisaju tri puta dnevno, ili ih možete  rastvoriti u kašičici sa malo vode i dati detetu da proguta. Ovo je nova snaga za snažnu i zdravu decu iz AlpeKid linije.

 

Promo tekst

Foto: 110842004-pojoslaw-dreamstime

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 37.393.23
Kofer Minnie ABS 55cm 37.393.23
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lutke Barbie 808230CT
Barbie učiteljica 808230
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.339,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interesovanja 15034lic
Schleich Tarbosaurus 15034
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.904,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Torbe na rame 000019227
Ranac đački/torba ručna Be Kind To Yourself Gorjuss 1198GJ04
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.399,00 RSD
4.599,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina