Alternativna medicina
16.04.2024.

Dete od alergija najbolje štiti jak imunitet

Naš imuni sistem je odgovoran za to da li ćemo na nešto postati alergični ili nećemo. Kada naiđe na inače bezopasnu supstancu, poput recimo prašine, buđi ili polena, imuni sistem osobe alergične na tu supstancu može prekomerno reagovati tako što proizvodi antitela koja „napadaju“ određeni alergen, tj. materiju koja izaziva alergijsku reakciju.

Proleće je u znaku alergija

S dolaskom proleća stižu nam i alergije koje su povezane sa cvetanjem drveća i trava, a od jula pa do kasne jeseni aktuelne su alergije na korove, pre svega na ambroziju. Zato je u ovom periodu najvažnije ojačati dečji imunitet. Ukoliko je dečji organizam u dobrom stanju, bolje će podneti sve manifestacije alergije.
Prema definiciji, imunitet je sposobnost organizma da se odupre određenoj infekciji, virusu ili toksinu dejstvom specifičnih antitela ili belih krvnih zrnaca. A tri reči su, kažu stručnjaci, ključne kada je u pitanju dečji imunitet: svetlost, ishrana i higijena. 

Provodite vreme s decom na svežem vazduhu


Provoditi vreme na svežem vazduhu je veoma važno i značajno za pravilan i zdrav psiho-fizički razvoj dece. Dokazano je da boravak u dvorištu, parku ili prirodi pozitivno utiče na rast i razvoj. Deca treba što više da borave na otvorenom prostoru, na suncu je dovoljno i pola sata dnevno, a da izbegavaju zatvorene, vlažne i zagušljive prostorije. Najvažnije je da s decom provodite vreme na svežem vazduhu posle kiše, i tada je dobro provetravati prostor u kome živimo, jer u vazduhu posle kiše ima najmanje alergena.

Zdrava ishrana, jak imunitet


Ishrana tokom detinjstva, osim što utiče na zdrav rast i razvoj deteta, može biti važan faktor koji smanjuje rizik za nastanak različitih bolesti u odraslom dobu uključujući i alergije. Vodite računa o tome da prerađena hrana često sadrži aditive, konzervanse i veštačke boje koji mogu izazvati ili pogoršati alergijske reakcije. Osim toga, visok sadržaj soli i šećera u prerađenoj hrani doprinosi inflamaciji, što dodatno pogoršava simptome alergija. 

Higijena ruku i tela imunitet čuva


Pravilna i redovna higijena, odnosno pravilno i redovno pranje ruku dobar je, jednostavan i ispravan način čuvanja zdravlja. Higijena se ne odnosi samo na ličnu higijenu, već,i na higijenu prostora u kome dete boravi. Pored alergena koji „vrebaju” na otvorenom, mnogi su prisutni i u našim domovima. Zato u kućama i stanovima treba voditi računa pre svega o higijeni kao najvažnijoj komponenti zaštite od potencijalnih izvora alergena. Dakle, najbolja preventiva razvoja kućnih alergena je pre svega higijena i redovno dezinfikovanje svih materijala, površina i prostora u domovima - čak i ako nisu na vidnim mestima.

 

Immunokind jača imunitet


Takođe, sve više su u upotrebi homeopatski preparati za alergije koji aktiviranjem našeg specifičnog imunog sistema olakšavaju tegobe prolećnih alergija. 
Na tržištu u Srbiji dostupan je lek Immunokind koji je prirodan homeopatski lek baš za smanjenje učestalosti infekcija kod dece. 
Ono što ga izdvaja od ostalih lekova i pomoćnih sredstava na tržištu jeste to da je dozvoljen za upotrebu od prvog dana bebinog života s ciljem osnaživanja imunog sistema, a mogu ga koristiti i prevremeno rođene bebe. Jedinstvena kombinacija četiri prirodne komponente, od kojih su tri prirodne soli kalcijuma, pomaže u sazrevanju imunog sistema, ali i respiratornog i koštano-zglobnog, što je jako važno u rastu i razvoju deteta.
Jasno poznavanje svih dostupnih medicinskih procedura i načina lečenja pomaže u borbi ne samo protiv infekcija, već je to preduslov za zdrav i kvalitetan imuni sistem za kasnije životne dobi i pravilno sazrevanje.
Immunokind se može pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama, pakovanje sadrži 150 malih granula koje se sisaju tri puta dnevno, ili ih možete  rastvoriti u kašičici sa malo vode i dati detetu da proguta. Ovo je nova snaga za snažnu i zdravu decu iz AlpeKid linije.

Promo tekst
Foto:dreamstime_m_140280948-Famveldman, dreamstime_m_107483023-Oksun70-1

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Lutke Barbie DHB63, orb
Barbie pedijatar DHB63
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.599,00 RSD
4.799,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Konstruktivne CT929733
Pepa Prase akvarijum 929733
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.670,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Maped creativni plastelin set - Unicorn 
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.399,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Staze i garaže 1100029656,orb
Hot Wheels City Cobra - Pizza Shop HTN81
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina