Kacige i štitnici

po strani
Resetujte filtere
Kolekcije
0 proizvoda
Za izabrane kriterijume nisu pronađeni proizvodi!
Pročitajte

Kacige i štitnici neophodni su za bezbednu vožnju biciklom, na trotinetu ili rolerima i skejtbordu. Uz vesele dezene i boje klinci se sigurno neće buniti da ih nose.  

Podesivi kaiševi omogućavaju precizno i lako nameštanje a specijalnu kopču će držati kacigu na mestu i sprečiti spadanje i pomeranje. Kacige je obložene specijalnom penom sa unutrašnje strane i dodatnim mekanim jastučićima kako bi nošenje bilo što udobnije. Naravno, ne zaboravite da zaštitite i kolena i laktove koji prvi stradaju ukoliko dođe do pada. 

Kacige za decu - zašto su neophodne


Za potpunu bezbednost vašega deteta tokom vožnje bicikla, rolera, skejta ili trotineta tu su kacige i štitnici. Nažalost, iako su brojne prednosti vožnje pomenutih prevoznih sredstava i bez obzira na mere opreza koje sprovodite, činjenica je da se nezgode  dešavaju i da nekada čak i najbezazleniji pad može da bude uzročnik brojnih povreda. Zato je najbitnije da imate preventivu, a ta preventiva najčešće je u vidu kacige. Jer, kaciga glavu čuva. 

Štitnici za decu 


Pored kacige za čuvanje glave, potrebno je da deca budu obezbeđena i odgovarajućim štitnicima. U pitanju su štitnici za decu koji će u slučaju nezgode zaštiti laktove, kolena i ruke vašeg deteta od razderotina, ali i eventualnog loma kostiju. Najčešći uzroci padova uglavnom su sudaranja sa drugom decom ili nailazak na kamenčić preko koga točkovi ne mogu tek tako da pređu, a posledice mogu biti značajno umanjene ukoliko se koriste štitnici za decu i ako su oni pravilno postavljeni.