Zdravlje
23.01.2023.

Alpikol, rešenje za jak imunitet cele porodice

Alpikol sirup je dijetetski suplement koji sadrži standardizovane biljne ekstrakte južnoafričke muškatle i crne zove uz dodatak beta glukana. Ova moćna kombinacija predstavlja prirodnu podršku imunitetu, pojačava otpornost organizma i blagotvorno deluje u očuvanju zdravlja disajnih puteva kod cele porodice.

Primena Alpikol sirupa posebno se preporučuje kod dece i odraslih tokom jeseni i zime, u sezoni gripa, prehlada i drugih virusnih infekcija disajnih puteva, kada je potrebno dodatno zaštititi organizam, a to je upravo sada.

- Glavne komponente Alpikol sirupa su crna zova, južnoafrička muškatla i beta glukan iz pivskog kvasca. Kao što je rečeno ove biljke pokazuju svaka za sebe antivirusno i antibakterijsko dejstvo kao i pozitivan efekat stimulacije brzog odgovora urođenog imuniteta. Ali su pametno i naučno spojene tako da je njihovim kombinovanjem efekat još veći. Osim ovih pomenutih efekata svaka od njih ispoljava i dodatne korisne efekte. Crna zova dovodi svojim antioksidativnim efektom do brzog oporavka organizma, što je veoma značajno kod virusnih infekcija – objašnjava dr Jelena Džarić. 

Stimulacija urođenog imuniteta


Dodatni efekat južnoafričke muškatle je da pojačava izbacivanje sekreta iz gornjih disajnih puteva što je od izuzetnog značaja pošto je neophodno kod virusnih infekcija izbaciti sekret, u suprotnom bi taj sekret bio odlična podloga za razvoj bakterijskih infekcija. 
- Na kraju bih izdvojila prečišćen i standardizovan beta glukan iz pivskog kvasca koji se u svim studijama pokazao kao odličan kod stimulacije urođenog imuniteta. Naučno je dokazan  efekat ovog beta glukana iz pivskog kvasca kao najbolji, a glukani iz gljiva nemaju tako dobar potencijal. Kada birate beta glukan proverite da li je njegov izvor pivski kvasac (tada ste sigurni da imate odličan beta glukan) i da li je standardizovan sa imenom Yestimun, pošto je to znak kvaliteta i dobrog imunološkog  efekta.

Lek bez veštačkih boja i konzervansa


Da bismo na vreme odreagovali na napad virusa bitno je da vodimo računa o našem imunitetu. 
- Naša briga bi trebalo da bude usmerena dugoročno na održavanju našeg urođenog imuniteta spremnim da odreaguje uvek na pravi način kada dođe u kontakt sa patogenim napadačem. Tu će nam pomoći i izbor olakšati ALPIKOL sirup. Pametna kombinacija biljnih ekstrakata koje će jačati naš urođen imunitet. Pogodan za decu i za odrasle. Posebno je bitno da znam da nema veštačkih boja i konzervansa, pa je zato neophodno držati ga u frižideru po otvaranju. Uz Alpikol sirup uvek predlažem zdravu ishranu, fizičku aktivnost, svež vazduh, dobar san i smanjenje stresa za podizanje imuniteta – navodi dr Jelena Džarić. 

Sponzorisani tekst
foto:3803658-pixabay,Original_Frank-pixabay, alpenkid

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno