Zdravlje
09.10.2023.

Pojavio se kašalj za koji nema leka, lekari veruju da je posledica zagađenog vazduha

Sve više građana Srbije žali se na nadražujući, uporan kašalj koji traje čak i do osam nedelja. Lekari ne mogu da utvrde tačan uzrok ovog kašlja, a kako navode ne jenjava ni posle lečenja različitim antibioticima, antihistaminicima ili sirupima protiv kašlja.

 
Obavezno se javite lekaru


Pulmolozi zato savetuju sve da ukoliko imaju kašalj koji traje duže od 15 dana obavezno odu kod lekara na pregled i urade analize. U slučaju da su svi nalazi u redu, jednostavno sačekaju da kašalj prođe.
Prema sadašnjim informacijama koje stižu iz domova zdravlja taj uporni kašalj nema nikakve veze sa korona virusom, iako se pojavilo nekoliko novih sojeva koji trenutno kruže populacijom, i obično nestaje sam od sebe, ali tek posle više od mesec dana. 

Kašalj posledica zagađenog vazduha


Lekari su zato uvereni da je kašalj posledica zagađenog vazduha i oštećenja sluzokože jer im pacijenti kažu „vidim vazduh“, a ustvari misle na izduvne gasove i brojne supstance koje ulaze i iritiraju naše disajne puteve. Reč je, smatraju lekari, o čudnom obliku virusa koji oštećuje sluzokožu disajnih puteva, ulazi u ćelije, izlaže nervne završetke, a oni se onda lako iritiraju samo prisustvom dima, promenama vlažnosti vazduha pa je potrebno mesec do mesec i po dana da se sluzokoža regeneriše i da kašalj prestane. 

Alpikol sirup čuva zdravlje disajnih puteva


Alpikol sirup je dijetetski suplement koji sadrži standardizovane biljne ekstrakte južnoafričke muškatle i crne zove uz dodatak beta glukana. Ova moćna kombinacija predstavlja prirodnu podršku imunitetu, pojačava otpornost organizma i blagotvorno deluje u očuvanju zdravlja disajnih puteva kod cele porodice.

Primena Alpikol sirupa posebno se preporučuje kod dece i odraslih tokom jeseni i zime, u sezoni gripa, prehlada i drugih virusnih infekcija disajnih puteva, kada je potrebno dodatno zaštititi organizam, a to je upravo sada. Glavne komponente Alpikol sirupa su crna zova, južnoafrička muškatla i beta glukan iz pivskog kvasca. Kao što je rečeno ove biljke pokazuju svaka za sebe antivirusno i antibakterijsko dejstvo kao i pozitivan efekat stimulacije brzog odgovora urođenog imuniteta.
 

Foto:dreamstime_m_129846354-Chernetskaya, 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Gumene čizme - Maniera bordo, pirotski ćilim
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.899,00 RSD
Veličina
38
39
40
41
42
Sačuvano u omiljne
Đački ranac Unicorn SC1516
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.799,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koferi 326346ST
Set kofera i ranac Spiderman 326346
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina