Mali kreativac
05.02.2019.

Igrajte se makaronama

Sigurni smo da i vaše dete voli makarone sa sirom, raznim sosevima ili sa mesom, zapečene ili propržene, pa smo sigurni i daće ih voleti i kao materijal za igru. Zato iskoristite raspust i slobodne dane da napravite neke od ovih zanimljivih ukrasa. 

Pužići sa plastelinom
Potrebne su vam makarone u obliku pužića, plastelin i federi iz hemijskih olovaka.
Od plastelina što verodostojnije napravite telo puža, pa ga smesite u kućicu, a federe hemijske olovke iskoristite za rogove. Makarone obojite vodenom bojicama i ostavite da se lepo osuše. 

3 D zmaj
Potrebne su vam špagete, makarone-mašnice, deblji šareni končić, deblji papir i lepak.
Lepkom pručvrstite špagete na papir u obliku zmaja, pa dodajte šareni končić duž kog ćete postaviti makarone u obliku mašnica. Beline na papiru obojte temperama ili flomasterima.

3 D bubice, pužići i leptiri
Od makarona-mašnica bojenjem i docrtavanjem detalja dobićete lepršave, šarene leptire, od komadića valjkastih makarona mrave i razne bubice, a lepljenjem i bojenjem špageta bukete cveća, kućice, leptir mašne za Čiča Gliše. 

Šarena ogrlica
Sa vašim devojčicama bojte i nižite makarone različitih oblika na končić. Da bi ogrlica bila još zanimljviija, dodajte privezak u obliku pera ili medaljon.

foto: oeil2cha.blogspot, craftymorning, picklebums, lessonplans.craftgossip, typicallysimple, mumsgrapevine, hellowonderful

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno