Mali kreativac
05.03.2019.

Ne bacajte kutijice

Nema malca koji ne voli čokoladno jaje sa kutijicom iznenađenja koje dolazi u njemu. Čokoladu slatko pojedu, sa figuricom se danima igraju, ali i "žumace" može da se iskoristi za pravljenje nekih lepih stvarčica. Evo nekoliko predloga.  

Svitac
Potrebne su vam, pored "žumaceta", stikeri u obliku očiju, mekane žičice u boji, vodootporni flomasteri i led cevčice koje svetle u mraku, od kojih se prave narukvice i ogrlice za decu. 

Od papira ili tanjeg kartona napravite krila svicima, a noge i antenice od žičica. Vodootpornim flomasterom docrtajte detalje, pa na kraju zalepite stikere u obliku očiju. 

Malci
Popularne Minjonse ćete napraviti za tren oka. Biće vam potrebne samo tempere ili vodootporni markeri plave, crne i bele boje.

Vesele figurice
Od čačkalica, perlica i dugmića možete napraviti i druge figurice iz mašte - čupavce, male klovnove, devojčice na klzaljkama. 

Kutija za slušalice
Koliko god ih dobro složili, slušalice se nekako uvek umrse u torbi. Da biste to sprečili, spakujte ih u ovu kutijicu. A da to ne bi bila samo obična žuta kutija, obojte je lakom za nokte, dodajte detalje i napravite od nje mali ananas, jagodicu ili smajlija. 

foto: publicDomainPictures-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno