Mali kreativac
05.12.2018.

Napravite im igračke

Nagomilane kutije od cipela koje samo skupljaju prašinu i na kraju završe u smeću mogu brzo i lako da se pretvore u zanimljive igračke ili korisne stvarčice. Ne samo da će vaša deca uživati u izradi i osmišljavanja detalja, već će se nakon toga satima zanimati svojom rukotvorinom. Evo nekoliko ideja koje će vam dobro doći dok ne smislite nešto jedinstveno. 

Lavirint
Za ovu igračkicu biće vam dovoljni dublji poklopac od kutije, plastične slamčice za sok, papir u boji, lepak, ping-pong loptica ili kliker.  Zid poklopca obložite papirom u boji, a slamčice isecite na različite dužine, pa polako, planski napravite lavirint. Bilo bi dobro da unapred iscrtate šemu grafitnom olovkom, pa da potom izlepite slamčice po njoj. Na suprotnim krajevima zalepite papiriće za start i cilj pa, kad se lepak dobro osuši, organizujte porodično takmičenje u vođenju loptice kroz lavirint.

 

Peć za picu
Za ovu igračku će vam biti potrebna nešto veća kutija poput one od čizama na kojoj skalpelom treba da iskrojite vratanca za rernu. Od komada kartona napravite lupatu za picu koji će služiti da je ubacite u rernu. Potom od kartona iskrojte krug, a od papira u boji  dodatke za picu - kriške paradajza, listiće šunke, listove kačkavalja, začine... Na kraju dodajte dugmiće za podešavanje temperature i prionite na spremanje pice za večeru. 

 

Polica za sitnice
Kutiju iskrojte tako da jedna stranica ostane cela kako bi se polica njome oslanjala na zid. Kutiju oblepite papirom, iscrtajte i ukrasite stikerima. U svakom uglu izbušte rupice kroz koje ćete provući vunicu i vezati u čvoriće, a potom sva četiri končica spojite i okačite na zid. Ova sipmatična polica može da posluži kao držač za lagane plišane igračkice ili sitnice koje mališani vole da drže pored kreveta ili radnog stola. 

Staja za životinje
Osim kutije trebaće vam drveni štapići od sladoleda ili štapići za ražnjiće, a može da posluži i deblji karton, malo vate, papir u boji, plastične kutijice, makaze i lepak. Životinjice napravite od kartona i vate, posude za hranu od plastičnih kutijica, a staju od preostalog kartona koji ćete ukrasiti flomasterima. 

foto:  aixklusiv-pixabay, Alexas_Fotos-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno