Mali kreativac
15.12.2018.

Uposlite im ručice

Većina roditelja čitave radne nedelje čeka vikend da se malo odmori, sve dok ih ne dočeka gomila drugih obaveza – nabavka, kuvanje, spremanje, peglanje, pranje i čišćenje – a povrh svega, tu su i deca koja žele da ih neko zabavlja. Uželeli se mame i tate, kao i oni njih, ali vremena nema za sve i zato ga treba mudro koristiti.
Dok vi obavljate neodložne kućne poslove, deca mogu da se bace na prizivanje Nove godine, a kad svi završite sa obavezama, mazite se, gnjavite se, družite se i zabavljajte se.
Ako ne znate kako da zabavite decu, iskoristite ovih naših 10 ideja.

* Umesite testo za keks, dajte deci modle za kolače u obliku Deda Mraza, jelke, irvasa, patuljaka, šećernih luša i novogodišnjih kapica, šarene mrvice i čokoladne bombonice i pustite ih da pokažu svoje poslastičarsko umeće. Ako se keks ne pojede, biće lep ukras na jelci.

* Na belom papiru grafitnom olovkom iscrtajte trake širine 1 cm i dajte detetu makaze sa zaobljenim vrhom da ih iseče. Nek on njih pravi alke koje će lepkom za papir spajati u lanac. On će biti lep ukras na jelci.

* Nabavite im veliki komad hamera, zalepite ga na vrata, na odgovarajuću visinu, dajte deci četkice, paletu i boje i zamolite ih da nacrtaju poklone koje žele da dobiju od Deda Mraza.

* Mini jelkice sa grančicama četinara biće savršen ukras u domu, ako ih deca naprave. Kao osnovu koristite štapiće cimeta ili štapiće od sladoleda, kao grane grančice jelke, a kao ukrase male dugmiće. Dete sve to treba samo dobro da zalepi i imaćete sjajan ukras za ulazna vrata.

* Sto prekrijte mušemom i dajte deci komad gline od kojeg treba da naprave svoje originalne novogodišnje ukrase koje će, kad se osuše, moći i da oboje. Pre nego što se glina stvrdne, u svaki ukras utisnite mali magnet, pa ukrase poređajte na frižider.

* U dobro opranom i osušenom sirovom krompirom oštrim nožićem izrežite oblike novogodišnjih simbola, pa dajte ovaj „pečat“, posudice s bojom i veliki beli papir deci.

 

* Ako imate stare kugle za jelku koje su vam već dosadile i gomile dugmića ili perlica koje vam se vuku po kući, ponudite deci da od toga, uz pomoć lepka, naprave nove ukrase za jelku.

* Od jednobojnog kartona napravite novogodišnje kapice. Na dnu, kroz dve rupice, provucite komad lastiša ili elastičnog konca, pa dajte deci da ih ukrase po želji. Tehniku i ukrase mogu da biraju sami.

* Iskokajte punu šerpu kokica, nanižite ih na konac (mogu i deca ako su baš, baš vešta), pa dajte klincima da ih oboje po želji. Ovi venčići od kokica mogu da budu sjajan novogodišnji ukras.

* Nekoliko čvršćih papira dimenzija A4 presavijte na pola, da liče na osnovu novogodišnje čestitke, a zatim od raznobojnog kolaž papira izrežite jelke, zvezdice, irvase, kugle i druge oblike po želji, pa dajte deci da ih lepe. A ako više vole da crtaju, mogu i to. Nek ovo budu čestitke za bake, deke i najbliže rođake.

Foto: dreamstime_m_21963145-elena-Schweitzer,

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Podloge za igru 10300370000
Podloga za igru Bertoni Gym ovčica , 110300370000
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.440,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Igračke za bebe 003043FVS
Puž na povlačenje 003043
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ravensburger puzzle (slagalice) -Paw patrol, 4 u 1
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
979,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno