Vešte ruke
04.10.2021.

Ovo su kostimi za Halloween koje možete da napravite kod kuće

U pravoslavlju se 31.oktobra obeleža Sveti Luka, dok je kod katolika ovaj datum rezervisan za Noć veštica. Dok mnoga pravoslavna domaćinstva ovaj dan obeležavaju kao krsnu slavu, dobar deo preostalih hrišćana bavi se organizacijom kostimirane zabave, pravljenjem lampi od bundeva, gledanjem horor filmova i čitanjem strašnih priča. Deca idu od vrata do vrata po komšiluku i traže slatkiše, a i kod nas se poslednjih godina u vrtićima i školama organizuju maskenbali uoči Noći veštica ili na taj dan. Uglavnom su tematski, te je nekada roditeljima zaista teško da dođu do adekvatnog kostima za Halloween. Za njih i za sve vas, evo nekoliko ideja koje mogu da pomognu.

Kostimi za devojčice

Mali je broj onih devojčica koje ne vole da se doteraju, da budu najlepše, u najdivnijim haljinicama, sa šljokičavim šnalicama. Ako i vaša malena uživa ispred ogledala, pokušajte da je maskirate u “Mis sveta”. Osim krunice, koju možete da napravite od papira ili da kupite gotov rajf, biće vam potrebna lenta. U slučaju da kod kuće nemate svilenkasti materijal za lentu, može da posluži i traka za pakovanje paketa. Na njoj ćete markerom ispisati “Mis sveta”, “Mis univerzuma” ili šta god vam padne napamet, ali ćete svakako, uz neku svečanu haljinu imati maskiranu misicu.
Drugo rešenje može biti kostim domaćice. Bade-mantil preko pidžamice, vikleri u kosi, kratke čarape, šoljica (kafe ili čaja) u ruci i eto skockane domaćice. Što neobaveznije, to efektnije.

Pipi Duga Čarapa je dobra uloga za fine šmizle

Devojčice obožavaju Pipi Dugu Čarapu. Ako vaša malena ima dugu kosu, maskirajte je u devojčicu sa kikicama koje stoje ravno na glavi.  Boje za lice za maskiranje ili obična šminka pomoći će da napravite riđe pegice. Lepo vaspitanu devojčicu ćete morati da naučite da na maskenbalu zaboravi na norme i da glumi snagatorku. Za ovu priliku trebaće vam i haljina sa džepom napred i različite šarene dokolenice da dete izgleda pomalo apa-drapa.

Devojčice obožavaju pčelica kostim, ali i kostim bubamare

Devojčice uglavnom vole bubamare i leptiriće. Uživaju u njihovim bojama, te nije ni čudno što su baš pčelica kostim, kao i bubamara kostim među najpopularnijim. U slučaju da ne možete da ih nabavite, napravićete ih lako. Nabavite gotova krila, obucite detetu crne helankice I bluzicu i na rajf zalepite rogove od kartona ili slamčica. Ovi kostimi zahtevaju malo više angažmana, pošto se dosta boji, naročito ako odlučite da krila napravite sami od kartona. Međutim, računajte da ćete se svi dobro zabaviti.

Kostimi za dečake

Koliko god da dečaci uživaju da budu superheroji, postoji veliki broj kostima koje možete da napravite kod kuće.

Jesen je, pravo je vreme za kišnog čoveka

Mada lik kišnog čoveka nije nešto sa čim se često susrećemo, za jesenje dane ovo može da bude idealno rešenje. Ako mališan ima kabanicu, kišobran i gumene čizme, onda je kostim već spreman. Neka nauči pesmu “I am singing on the rain”, svi će biti oduševljeni.

Napravite kostim kuvara za malog dečaka

Često i dečaci učestvuju u spremanju ukusne hrane. Da li da dodaju namirnice prilikom pripreme poslastica ili prave ukusne sendviče, ako imate belu kecelju i belu uštirkanu krpu od koje možete napraviti kuvarsku kapu, vaš mališan će uživati u ulozi kuvara. Ne zaboravite da mu spakujete varjaču i da mu iscrtate brkove, čisto radi ozbiljnosti.

Šta kažete za kostim gangstera?

Ako tata, ujka ili deka raspolažu šeširom i nekim mantilom, eto prilike da vaš mališan odigra ulogu gangstera. Dobro bi bilo da za tu priliku ima ili pantalone sa tregerima ili neko odelo za dečake, obavezno leptir mašnu ili kravatu. Zaližite mu kosu, iscrtajte brkove i spakujte pištolj. Isti može da stavi u čarape ili jednostavno u džep mantila, a pre toga neka kod kuće vežba držanje i okretanje pištolja kako bi kompletno ušao u ulogu. Kao dodatni rekvizit iskoristite kišobran, baš kao na filmu.

Ovo je samo nekoliko ideja koje mogu da vam pomognu u pripremanju dece za Halloween. Ne zahtevaju ni veliki angažman, niti mnogo para, već samo želju da se bude drugačiji. Ipak, ako dete insistira na nekom popularnijem liku, a vama vreme ne ide na ruku, ne brinite, dečiji kostimi za Halloween dostupni su u internet prodavnici decjisajt.rs. Vaše je samo da se odlučite.
Foto:decjisajt, PublicDomainPictures-pixabay, paige-cody-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kostimi za maskenbale, rodjendane i sve ostale prilike... Mnogo sjajnih modela u vi&sca...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.859,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kostimi za maskenbale, rodjendane i sve ostale prilike... Mnogo sjajnih modela u vi&sca...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.849,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kostim Crvekape čini haljina, kecelja i ogrtač sa kapuljačom.    
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.390,00 RSD
Veličina
104cm
116cm

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno