Vešte ruke
07.07.2021.

Napravite peščanik, mališani će se u njemu igrati satima 

Nakon izlaska iz karantina koji smo svi tako željno iščekivali, svi se raduju slobodi kretanja, a najviše klinici. Bilo da imate dvorište ili terasu, deca će tokom većeg dela dana želeti da se budu na otvorenom, a vi za to možete da im napravite nešto specijalno. Igranje u pesku nikada neće biti prevaziđeno bez obzira na sve gedžete i tehnološke novotarije pa zato obradujte klince šarenim peščanikom.

Peščanik se pravi od kadice ili veće plastične kutije

Plastična kadica koja vam zauzima prostor u podrumu ili kupatilu može poslužiti za igru. Umesto nje možete da koristite i velike plastične kutije za odlaganje stvari. Kutiju tj. kadicu napunite peskom, dodajte po želji kamenčiće, male plastične palmice i drveće, poređajte i gumene dinosauruse i druge životinjice i napravite mali dino park koji je garancija za svakodnevnu višečasovnu zabavu u omiljenom peščaniku. 

Za pešćanik je dobar i bazen sa čvrstim ivicama

Ukoiko imate stari dečji bazen sa čvrstim ivicama koji pušta vodu na nekoliko mesta, napunite ga peskom, dodajte detalje po želji a na sredinu zabodite mali suncobran koji će štititi dečje glavice kada sunce počne jače da peče.

 

Ne bacajte staru policu. Napunite je peskom i dobićete pravi peščanik

Ukoliko ste nedavno renovirali stan pa vam je preostala neka drvena polica, prefarbajte je lakom, kako bi bila otporna na vlagu, ili je, pre nego što sipate pesak, obložite najlonom iznutra, pa je napunite. 

Zamislite uživanciju od igre u velikoj peščanik gumi

Ova ideja biće moguća ukoliko imate dvorište. Na tlo postavite prvo parče najlona pa na njega stavite gumu. Ofarbajte je i ukrasite po želji, pa kada se dobro osuši, sipajte pesak. Na sredinu postavite suncobran ili gumu postavite ispod drveta kako bi dete tokom leta imalo hlad.
Vodite računa da nakon igre pesak uvek pokrivate najlonom kako ne bi skupljao vlagu, posebno tokom kišnih dana. Nabavite grabuljice, lopatice, gumene figure i druge rekvizite i prepustite se zabavi.

foto:jaye-haych-unsplash,LeoNeoBoy-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Peskarnik Paradiso Školjka 87X78 cm
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.899,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno