Mali kreativac
16.08.2019.

Iskoristite kraj letnjeg raspusta za razvijanje kreativnosti

Iskoristite ostatak letnjeg raspusta za još malo igrarija i stvaranje lepih letnjih uspomena. Pre nego što krene učenje, kontrolni i domaći zadaci, opustite se, bojte, krojite i napravite neki od ovih zanimljivih ukrasa.

Dekupaž svećnjak
Za ovaj svećnjak biće vam potrebna staklena tegla, krep papir u boji, tečni lepak za dekupaž, mašnice, stikeri, gliter u prahu...
Teglu dobro obrišite spolja pa deo po deo mažite lepkom i stavljajte slojeve krer papira. Možete ga iseći na tračice, kvadratiće, krugove, kombinovati različite boje i lepiti ih u više slojeva. Umesto krep papira možete koristiti samo šljokice. Teglu premažite lepkom, ravnomerno pospite šljokicama i ostavite da se dobro osuši.

Kada prekrijete čitavu teglu, ostavite je da se dobro osuši, pa dodajte ukrasne tračice, stikere ili je posite šljokicama.
Čupavi trol od drvenih štapića
Štapiće od sladoleda obojite temperama pa ih, kada se dobro osuše, spajajte lepkom za drvo ili super-lepkom. Dodajte stikere za oči ili ih iscrtajte markerom, kao i ostale delove lica. Uši i nos napravite od parčenceta debljeg materijala. Za kosu možete koristiti veštačko krzno sa starih zimskih jakni. 

Puž od CD-a i dugmića
Telo puža iskrojite od tanjeg kartona pa na njega zalepite disk. Dodajte oči i antenice, a kućicu ukrasite lepljenjem dugmića različitih boja.
foto: tookapic-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

22.
Mar
2023
Mali kreativac
05.
Mar
2019
Mali kreativac
05.
Feb
2019
Mali kreativac