Mali kreativac
27.11.2018.

Iskoristite kartonske rolne

Kartonske rolne od toalet-papira, alu-folija i kuhinjskih ubrusa nemojte da bacate jer će vam dobro doći za igranje s klincima. Od njih može svašta da se napravi - sirena, pirat i razne životinjice - i to samo u nekoliko koraka. Probajte, jednostavno je. A kasnije ćete možda i sami smisliti nešto novo i originalno.

Sirena i havajska devojčica 

Na rolnama prvo iscrtajte oči, nos i usta, a možete da dodate i poneku pegicu. Potom od papira u boji napravite tračice za kosu, delove za kupaći kostim, suknjicu i sirenin rep, pa sve, deo po deo, zalepite na rolnu i ostavite da se dobro osuši. Suknjicu i rep možete dodatno ukrasiti šljokicama i stikerima.

Ljuti gusar
Gusara i njegovor prijatelja papagaja napravićete još brže. Iskrojte od papiru u boji majicu, kapu i povez za oko, a dodatne detalje iscrtajte flomasterom. 
Za papagaja će vam biti potrebni i stikeri za oči. Vi završite krojenje, a klinicma dajte rolnice, lepak za papir i sve elemente da ih spoje. 

Mace, zeke, lisice
Za izradu životinjica neće vam biti potrebno puno dodatnih, papirnih detalja. Biće dovoljno da samo iscrtavate, bojite i savijate karton. 

Za lisice i mace jednostavno presavijte gornju ivicu rolne kako biste dobili uši, a od vunice napravite njuškicu. Zekama brkove napravite od malih četkica sa žicom koje služe za čišćenje lula, a mace obložite papirom u boji i folmasterima iscrtajte detalje. 

foto: Shutterbug75-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno