Alternativna medicina
28.03.2015.

PREPOZNAJTE RAZLIKU: Obična prehlada ili polenska alergija?

Sezonske alergije i prehlade poseduju neke zajedničke simptome, tako da je ponekad teško razlikovati ih. Ali jedno je sigurno – prehlada prolazi za nekoliko dana, a alergija može potrajati i nekoliko meseci

Osnovna razlika između prehlade i alergijske kijavice je što prehlada prolazi za nekoliko dana, a alergija može potrajati i nekoliko meseci, mada imaju slične simptome. Iako je sezona gripa iza nas, varljivo i promenljivo vreme u martu i aprilu može dovesti do čestih prehlada i infekcija disajnih puteva, a sa druge strane, dolazak proleća i početak cvetanja drveća nose sa sobom i rizik od pojave polenskih alergija.

Sezonske alergije su reakcije organizma na prisustvo polenovih zrna biljaka u vazduhu.

U toku je cvetanje drveća

U periodu od meseca februara do meseca maja intenzivno je cvetanje drveća. Polenova zrna su tada u velikoj koncentraciji i simptomi alergijske kijavice su najjači. Kijanje, zapušen nos, curenje, svrab i crvenilo očiju su tipični simptomi za alergije. Ako je reč o alergiji, kašlja nema, dok je kod prehlade često prisutan i suvi i produktivni kašalj.

Blago povišena temperatura je prisutna samo kod prehlade. Obilna nosna sekrecija je prisutna u oba slučaja, ali je kod alergija ta sekrecija bezbojna i vodenasta. Prehlada uglavnom traje nekoliko dana, najduže dve nedelje, dok alergija redovno traje više nedelja, pa i meseci.

Alergije i astma su najčešće hronične bolesti u Evropi, pa se procenjuje da 80 miliona odraslih (preko 20%) Evropljana pati od nekog tipa alergije. Oko 30-40 odsto dece pati od alergija, ali taj broj je u konstantnom porastu.

Homeopatija ima rešenje

Alergijski rinitis, najčešće alergijsko oboljenje, obuhvata 15-30% svetske populacije, a procenat obolelih se povećava iz dana u dan. Blagovremena i pravilna upotreba lekova protiv alergijske kijavice može da spreči pojavu simptoma. Jedno od efikasnih, prirodnih rešenja je i primena homeopatskih lekova za alergije.

Ovi lekovi, ne samo što otklanjaju simptome alergije, već se mogu koristiti i preventivno da do pojave simptoma alergije ni ne dođe. Homeopatske lekove protiv alergijske kijavice mogu korstiti i deca od tri godine, odrasli i stare osobe sa ovim tegobama. Dostupni su u svakoj apoteci i dobijaju se bez recepta.

Ovo morate znati

-Alergije se nikada u potpunosti ne mogu izlečiti, ali postoje načini da se drže pod kontrolom
-Najbitnije je izbegavanje kontakta sa alergenima
-Držate zatvorene prozore u toku sezone, a nakon boravka napolju menjajte odeću
-Kupajte se i perite kosu što češće, jer polenova zrna koja se zadržavaju i na odeći, koži i kosi mogu dodatno da iritiraju iako niste napolju

* 20% Evropljana pati od nekog tipa alergije
* 30-40 % toliko dece u svetu pati od alergija

Kalendar cvetanja

Trava - od polovine aprila do polovine oktobra
Bokvica - od polovine maja do polovine septembra
Koprive - od maja do polovine oktobra
Pepeljuge/Štirevi - početak juna do polovine oktobra
Pelen - sredina jula do sredine oktobra
Ambrozija - kraj jula do početka novembra

POLINOL Za terapiju alergije i alergijske kijavice.Otklanja simptome alergijske kijavice

Kombinovani homeopatski lek
• Tretman sezonskih i stalnih alergijskih kijavica različitog uzroka
• Ne izaziva pospanost
• Koristi se samostalno ili u kombinaciji sa drugim lekovima za alergijsku kijavicu
• Pogodan za upotrebu kod dece od 3.godine i odrasle

Alergijska kijavica može biti posledica alergije na polene trava, drveća ili korova, kućne prašine, grinja, dlake životinja...

Polinol tablete su kombinovani homeopatski lek koji se korsti za tretman alergijske kijavice različitog uzroka. Potpuno je prirodnog sastava, čime se omogućava bezbedna i efkasna upotreba Polinol tableta u dužem vremenskom periodu.

Više informacija o proizvodu možete pogledati OVDE. 

foto:sergiy-tsyganenko-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno