Alternativna medicina
09.02.2024.

Značaj kalcijuma za normalar razvoj deteta od najranijeg uzrasta

Da li se sećate da su nam bake govorile da pijemo mleko jer nećemo da porastemo? Ili Šolja mleka pa u krevet? Da, naravno, sva deca su kroz to prošla bez obzira da li vole ili ne mleko ali se od davnina znao značaj kalcijuma iz mleka za pravilan rast i razvoj.

Kalcijum je ključan mineral za pravilan rast i razvoj kostiju ali i drugih organa i organskih sistema u čijoj izgradnji učestvuje u vidu jedinjanja kao i u mnogim metaboličkim procesima. Poslednjih godina sve više se govori o kalcijumu i njegovim jedinjenjima u sazrevanju imunog sistema i odbrani od infekcija kod dece kao i u smanjenju učestalosti razboljevanja kod dece i bržeg oporavka.

Kalcijum je prisutan u velikom broju namirnica

Pored mleka i mlečnih proizvoda, kalcijuma ima dosta i u zelenom povrću (najviše u kupusu, brokoliju, spanaću), voću (jagode, malime, pomorandže) i u mahunarkama kao što su pasulj i boranija (čiji moramo priznati deca baš i nisu ljubitelji).

Ne treba preterivati sa kalcijumom

Mora se naglasiti da pored smanjenog unosa kalcijuma koji će se pre svega odraziti na koštani i imuni sistem, nije dobar ni preterani unos kroz suplemente jer može dovesti do zatvora, grčeva, nadimanja ali i mekih ozbiljnijih problema u velikoj koncentraciji.
Optimalan unos kalcijuma u ranom uzrastu možemo ostvariti kroz unos gotovih mineralnih soli kalcijuma u homeopatskom obliku, koji pored minimalne suplementacije utiču na pravilan metabolizam kalcijuma u organizmu ili narodski rečeno, pomoć u rasporedjivanju gde je najpotrebniji.

Immunokind ima rešenje

Na tržištu je već duži niz godina prisutan homeopatski lek Immunokind sa mineralnim solima kalcijuma. Njegova prednost je pored izuzetne efikasnosti i što se može primenjivati kod dece od samog rodjenja a savetuje se čak i kod prevremeno rodjene dece.
Immunokimd za zdravo i nasmejano dete od prvog dana života, vaša pomoć u odrastanju i borbi protiv infekcija.
 

Promo tekst

Foto:dreamstime_m_52211271-Redpepper1982, 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Interesovanja 72206lic
Zlatni zmaj, limitirana serija, 72206
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.590,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interesovanja 70715lic
Mandala jednorog pastuv  70715
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.920,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Interesovanja 98983lic
Advent calendar - Farma 98983
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.399,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Muzičke UNL-1990
Metalofon dvoredni Octopus UNL-1990
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.899,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina