Alternativna medicina
24.01.2015.

Akupunkturom do potomstva

Akupunktura podiže snagu organizma, popravlja imunitet, omogućava bolji dotok krvi u jajnike i matericu, pojačava pokretljivost i životnost spermatozoida.

- Rezultat toga često je trudnoća, kaže dr Boško Hristić, specijalista genetske akupunkture, pulsne dijagnostike i lekar ajurvedske medicine, konsultant u Centru za detoksikaciju, alergije, gojaznost i imunitet “Balans Medika Plus”.

Jača hormonsku ravnotežu

Izraelski tim stručnjaka sa Univerziteta u Tel Avivu upoređivao je uspešnost tretmana za lečenje steriliteta kod parova koji su koristili klasične medicinske metode i kod onih koji su ih kombinovali sa kineskim biljem i akupunkturom. Rezultat je bio sledeći: pomoću akupunkture je zatrudnelo 65 odsto žena, dok je tu sreću imalo samo 39 odsto onih koje je nisu koristile.

Akupunktura je veoma stara i uspešna metoda za lečenje mnogih bolesti, od alergija preko glavobolja do steriliteta, koji se smatra velikim problemom u savremenoj medicini.

- Ova metoda leči neplodnost poboljšavajući cirkulaciju energije i krvi u maloj karlici, ali i jačanjem svih funkcija organizma, naročito hormonske ravnoteže – kaže dr Boško Hristić.

Ako žena, objašnjava naš sagovornik, ni nakon godinu dana urednog seksualnog života ne uspeva da ostane u drugom stanju, potrebno je ispitati uzroke neplodnosti.

- Neophodno je da oba partnera prvo urade sve potrebne medicinske analize. Međutim, u praksi se često dešava da su svi dobijeni rezultati dobri, a da ipak ne dolazi do začeća. U tim slučajevima najviše se može uraditi sa akupunkturnim terapijama jer one podižu snagu organizma, popravljaju imunitet, omogućavaju bolji dotok krvi u jajnike i matericu, pojačavaju pokretljivost i životnost spermatozoida.

On ističe da akupunktura, pre svega, podrazumeva rad na jačanju ravnoteže organizma. Ovim tretmanima osnazuje se životna energija koja cirkuliše kroz svaku ćeliju našeg tela. Baš od te vitalne snage organizma najviše i zavisi moć ženskog organizma da stvori novi život.

- Nekada je kod žene potrebno lečiti jajnike ili jajovode, a najbolji rezultati postižu se kada se klasični načini lečenja kombinuju sa akupunkturom – objašnjava dr Hristić.

Tretmani akupunkturom pokazuju odlične rezultate i kod poremećaja menstruacije, predmenstrualnog sindroma, policističnih jajnika, otklanjanja mučnine u prvim mesecima trudnoće, prevencije spontanog, prevremenog porođaja. Doprinosi i jačanju psihofizičke ravnoteže trudnica, a efikasna je i u toku samog porođaja jer utiče na smanjenje bola.

Vantelesna oplodnja uspešnija uz iglice

Ako se akupunktura radi paralelno s vantelesnom oplodnjom, broj žena koje ostaju trudne povećava se za 50 do 60 odsto.

- Imao sam pacijentkinju koja je posle devet godina bezuspešnog lečenja neplodnosti, paralelno s vantelesnom oplodnjom išla na tretmane akupunkture. Zatrudnela je nakon drugog pokušaja i uspešno iznela trudnoću do kraja iako joj prvobitno niko nije davao velike šanse. U svojoj tridesetogodišnjoj praksi bavljenja akupunkturom imam dosta sličnih primera.

Razloga za strah nema jer su igle za akupunkturu jako tanke i njihov ubod je neznatan, ne može ni u kom slučaju da se uporedi sa ubodom od igala za injekcije, jer su one mnogo deblje. Igle za akupunkturnu stimulaciju ostaju zabodene u tačno određenim tačkama, koje su različite za svaku vrstu bolesti i vade se nakon 45min a ponekad i sat i po.Na mestu uboda ne ostaju nikakve trajne promene.

Akupunktura pomaže kod:

-ženske i muške neplodnosti
-poremećaja menstruacije i bolnih ciklusa
-policističnih jajnika
-otežanog disanja
-bolesti pluća i srca
-poteškoća s varenjem i izlučivanjem
-umora  i depresije
-glavobolje i migrene
-bola u vratu i leđima
-išijasa
-hroničnog stresa
-visokog ili niskog krvnog pritiska
-poremećaja spavanja

foto: jorge-paredes-pixabay

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno