12.05.2014.

Korisni trikovi za obnovu garderobe i obuće

Mnoge od nas nisu u mogućnosti da kupuju nove stvari svakog meseca, te nam zato preostaje da budemo kreativne, inventivne i maštovite! Evo nekoliko sjajnih saveta kako da bolje čuvate, iskoristite i duže nosite vaše garderobu!

Skidanje fleka od vode sa kožne obuće

Potrebno: voda, sirće, regenerator za kosu, sprej za zaštitu kožne obuće, blagi gel za tuširanje, sprej bočica, peškir, četka za obuću; Prvo očistite čizme četkom, a zatim ih prebrišite mešavinom kupke i vode. Nakon toga u sprej bočici pomešajte sirće i vodu  (odnos 50:50) i isprskajte čizme a zatim ih obrišite suvim peškirom. Kada su sasvim suve namažite ih regeneratorom za kosu, a onda kada koža upije, isprskajte čizme zaštitnim sprejom za obuću.


Razgazite cipele na lakši način
 

Potrebne su vam dve vakuum kesice koje se dobro zatvaraju. Napunite ih vodom do pola i ubacite u svaku cipelu, a zatim stavite obuću u zamrzivač i ostavite da prenoći, pa ponovite sutra dan ukoliko se ne rašire dovoljno. Voda će se postepeno lediti i tako će se širiti polako, baš onako kako je najbolje za obuću. A vi ne morate da mrdnete prstom za to!


Skinite žvaku sa farmerki uz pomoć leda
 


Možete staviti kesicu punu leda na ulepljeno mesto i ostaviti da odstoji oko pola sata, ili posto staviti cele farmerke u zamrzivač da se žvaka zaledi. Nakon toga uzmite nož za puter i stružite žvaku u smeru vlakana teksasa kako se ne bi oštetio, a iskoristite staru četkicu za zube sa tvrdim vlaknima kako biste skinuli najsitnije ostatke žvakaće gume. Još jedno panje u mašini i farmerke će biti kao nove!

Reciklirajte farmerke


Ako volite neki model farmerki ali su već popucale oko kolena i izlizane su na butinama, možete ih osvežiti uz malo čipke koju vrlo jeftino možete kupiti u podavnicama metraže. Samo proširite rupe na pantalonama, malo izvucite ivice da budu tršave i iznutra zašijte čipku. Izgleda sjajno, zar ne?

Iskoristite stari džemper


Rukavi džempra koje više ne nosite mogu da posluže kao sjajni grejači – samo porubite šavove!

Skinite fleke od dezodoransa

Svi mrzimo kada nam se ovo dogodi! Samo što smo se sveže istuširale, stavile dezodorans i u žurbi se oblačimo za posao, zaboravimo da pripazimo i možemo da se oprostimo sa tom odevnom kombinacijom. Ali, ne očajavajte! Bele fleke se vrlo dobro skidaju običnim vlažnim maramicama za bebe!

Ovako spakujte delikatno donje rublje


Kako bi što duže bulo očuvano, najbolje da ga pakujete baš ovako!

2u1 farmerke


Često imamo problem nemogućnosti nošenja određenog modela pantalona uz čizme koje su sasvim uz nogu, tako da vam predlažemo sjajan način da pretvorite ravne ili zvonaste farmerke u verziju koja se može nositi uz uske čizme.

Fotografije: therichest.com; diply.com;
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno