22.09.2017.

Spremite ih za maskenbal

Deca ko deca stalno nešto zaboravljaju... Smetnuće s uma da za sutra, za prvi čas, treba da napišu sastav iz srpskog, da treba da završe crtež za likovno ili domaći iz matematike, a vi ćete sve to nekako "ispeglati" u pet do 12, ali šta da radite kad zaborave da vam kažu da ih sutra posle nastave očekuje maskenbal... E, to jete izazov! Naročito za vaše istanjene nerve i džepove.
Ne sekirajte se, imamo rešenje i za to... Sledite naše savete, pa će vaše dete imati jedan od zapaženijih kostima. 

Najslađi grozd iz maminog vinograda
Ukoliko vam dete pomene maskenbal u poslednjem tenutku, trknite do knjižare po pakovanje zelenih balona. Uz jednostavnu kapicu i improvizovane listiće od stare zelene majice, vaš grozd će se ponosno šepuriti oklopljen balonima. 


Ronilac na važnoj ekspediciji
Naočare za ronjenje koje ste nedavno spakovali na dno ormara, crni duks, džemper ili trenerka, kapa i dve flaše koje ćete prefarbati ili oblepiti trakom u boji biće dovoljni za kostim. Još ako pronađete stara peraja, efekat će biti potpun.

Jesen je stigla, vredni drvoseča sprema ogrev
Uparite farmerice, kariranu košulu, tregere i tamnu kapu i imaćete već pola kostima. Od tamnobraon materijala, stare majice ili duksa, iskrojte bradu i prišijte na lastiš, da bi stajala na mestu, a sekiru, glavni rekvizit potrežite u najbližoj prodavnici igračaka ili je napravite sami od štapa i kartona. 

Neke kišne oblake moramo da volimo
Na starim starim helankama flomasterima iscrtajte kišne kapi, obojite ih temperama i ostavite da se dobro osuši. U međuvremenu od belog materijala iskrojte četiri identična oblačića. Dva po dva spojite iglom i koncem pa ih lagano napunite flizelinom i ušijte do kraja. Oba oblačiča spijte lastišem ili pamučnim trakama da bi dete moglo da ih obuče kao majicu. Kad uskoči u gumene, kišne čizmice biće spremno za maskenbal.  

 

Sirenama je žao što je leto brzo prošlo
Za ovaj kostim biće dovoljno da od stare ešarpe iskrojite oblik sireninog donjeg dela tela i da prišijete deo za rep. Po tkanini izlepite raznobojnu krljušt, najbolje od satena jarkih boja. Uz repić, u helankama, majicom boje kože i gornjim delom kupaćeg, vaša mala sirena biće zvezda priredbe. 

foto: Instagram.com/sunkissedcrafter, designdazzle.com, makeit-loveit.com, andreasnotebook.com, mesewcrazy.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno