16.07.2017.

Veseli šator za dvorište

Ako imate vešte ruke, trunku strpljenja i malo slobodnog vremena, obradujte vaše klince i omogućite im da osete čari kampovanja, a da ne mrdnu iz grada. Uz našu pomoć, korak po korak, brzo i lako ćete napraviti šareni, magični šator koji, ako nemate dvorište, možete da okačite na drvo ispred zgrade ili u obližnjem parku.

Potrebno vam je:

- hulahop obruč

- materijali različitih boja

- pribor ili mašina za šivenje

.- trake, mašnice i različite aplikacije

Prema obimu hupahopa iskrojte 6-8 toruglova od jednog materijala vodeći računa da kada ih spojite u krug njegov prečnik bude nešto veći od prečnika hulahopa. Spajajte trougao po trougao, kombinujući materijale po sopstvenoj želji. Kroz centar kruga provucite i zašijte satensku vrpcu o koju ćete šator zakačiti o granu drveta. 

Nakon toga, materijal položite preko hulahopa i zašivajte po ivicama tako da ostanu pričvrščeni, a ivice materijala slobodne. Za njih ćete u sledećem koraku zašivati materijal tj. "zidove" šatora. 

Dužinu materijala za "zidove" šatora odabetite sami, važno je da budu što duži. Iskrojite pravougaonike tako da se dužina njihovih kraćih stranica poklapa sa obimom hulahopa, a potom zašivajte pravougaonik po pravougaonik za ivice materijala na hulahopu. 

I na kraju se poigrajte detaljima - našijte džepove, tračice, iskrojite rupe za prozore... Pustite mašti na volju. 

Gotov šator okačite na drvo i zabava će moći da počne. 

izvor/foto: 2littlehooligans.com

priredila: Olivera Marković

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno