15.05.2014.

Osvežite izlged klasične crne majice

Trendi majica sa zvezdanim printom postala je popularna prethodnih godina, pa ukoliko vam se dopada ovakav odevni komad ne morate izdvajati novac i kupovati novu majicu već uz malo truda i nekoliko neophodnih stvari koje će vam biti potrebne, sami možete napraviti ovaj atraktivan odevni predmet.

Evo kako da to uradite.

1. Položite crnu majicu na veliku plastičnu kesu ili mušemu. Takođe, u unutrašnjost majice postavite plastičnu kesu.
Za ovu namenu će vam koristiti bilo kakva plastična kesa ili mušema koja će sprečiti da izbeljivač ili boja koju ćete koristiti, dospe na vaš tepih ili pod.
Postavljanje kese u unutrašnjost majice sprečiće da izbeljivač prodre do druge strane majice.
Ukoliko je moguće, koristite običnu, pamučnu majicu. Pamuk i slični apsorbujući materijali najbolje će vam poslužiti za ovu namenu. Takođe, neophodno je da majica bude crna, jer na beloj ili majici u drugim bojama nećete postići ovakav efekat.
Preporučljivo je da koristite zaštitne rukavice, naročito kada budete radili sa izbeljivačem koji može da iritira kožu.


2.  Pomešajte vodu sa izbeljivačem u razmeri 3:7 i sipajte je u plastičnu bocu sa prskalicom.
Protresite bocu dobro da bi se voda i izbeljivač potpuno pomešali. Izbegavajte da koristite nerazblaženi izbeljivač jer može da ošteti tkaninu.


3. Poprskajte majicu ovom tečnošću nasumično da biste napravili efekat svemira. Neke delove prskajte bliže jedne drugima, da biste postigli efekat grupisanih zvezda, a neke odvojeno za efekat udaljenih zvezda.
Izbeljivač će na majici ostavljati tragove u boji rđe. Neke delove ostavite manje poprskane da biste istakli udaljene delove galaksije.


4.Uvijte prednji deo majice po sredini i naprskajte izbeljivačem na tom mestu. Na taj način dobićete efekat zvezdanog jata.

5. Osušite fenom delove majice koji su naprskani, ili ostavite da se osuši postepeno na suncu.

6.Kada se majica potpuno osušila isperite je u mlakoj vodi i osušite.

7.U belu boju za tkanine potopite krutu četkicu i lagano prskajte po majici ili ukoliko vam je lakše, možete iscrtavati tačkice, ne naslanjajući ruke na majicu. Vodite računa da koristite boju koja je namenjena za farbanje tkanine, da se ne bi isprala u toku pranja.

Za iscrtavanje možete koristiti i staru četkicu za zube.
Ukoliko niste sigurni da li će vam uspeti iz prvog puta, možete prethodno ovo da isprobate na nekoj staroj, crnoj tkanini.

8. Nakon ovoga, sunđerom možete naneti još jednu boju. Uobičajena paleta sastoji se od plave, žute i ljubičaste ali možete biti i kreativniji i odabrati boju po vašem ukusu. Koristite mali sunđer i njime laganim prislanjanjem na tkaninu nanosite boju oko centralnog dela majce tretiranog izbeljivačem.
Za ovo iscrtavanje može vam poslužitii sunđer za sudove a najbolje bi bilo da koristite akrilnu boju koja se brzo suši.

9.Ukoliko je potrebno, nanetu boju možete dodatno posvetleti prelazeći preko nje sunđerom koji je natopljen vodom.
Takođe, možete koristiti boju u spreju.

Kada se boje potpuno osuše, operite majicu u hladnoj vodi i ostavite da se osuši preko noći.

foto: www.wikihow.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno