20.09.2014.
Autor: Priredila: Olivera Marković

9 problema koje možete rešiti bejbi puderom

Pored toga što je prva namena  bejbi puder da kožu održi glatkom i negovanom, postoji još nekoliko veoma koristnih načina da ga upotrebite i iskorisitite njegove potencijale u potpunosti.

1. Čvorić na ogrlici
Nikada više nećete trošiti vreme bezuspešno pokušavajući da razmrsite čvorić na vašoj ogrlici. Stavite malo pudera na čvorić i koristeći iglu ili špenadlu, jednostavno i lako je odmrsite.

2. Za svež nameštaj
Održavajte svežinu nameštaja pomoću pudera za bebe tako što ćete poprskati malo pudera po ivicama fioka ili ormara što će ukloniti miris ustajalosti karakterističan pogotovo za stari nameštaj.

3. Masna kosa
Malo pudera naprskajte na dlanove i umasirajte po celom temenu. Puder će upiti višak masnoće i osvežiti vašu kosu, stoga će  imati sličan efekat kao šamponi za „suvo pranje kose“.

4. Za sparne, letnje noći
Često u toku leta, iako se pre spavanja istuširamo i osvežimo, posebno kada su visoke temperature u pitanju, ujutro se budimo mokri, spavamo nemirno i imamo problema sa znojenjem.  Ali ukoliko poprskate malo pudera po čaršavima on će odlično poslužiti da upije znoj i vlagu u toku noći pa ćete spavati mirnije.

5. Očistite kuhinju od mrava
Mravi ne vole miris pudera pa ćete, ukoliko ga budete stavili po uglovima u kuhinji i sobama  rasterati ove nametljivce.

6. Masne mrlje
Nemojte da vas zabrinu masne fleke po odeći. Pospite i istrljajte fleku od ulja sa malo pudera pre nego što odeću stavite na pranje i rešićete se fleke.

7. Zbogom škripanju parketa
U razmake između dasaka na drvenom parketu koji škripi sipajte malo pudera, izglancajte krpom površinu da biste uklonili višak i ponovo uživajte u tišini dok koračate kroz sobu.

8. Za veći volumen trepavica
Između dva sloja maskare nanesite štapićem za uši malo bejbi pudera pa potom stavite još jedan sloj maskare. Vaše trepavice imaće veći volumen nego inače.

9. Protiv znojenja stopala
Ukoliko u svoje baletanke ili cipele sipate malu količinu pudera, on će upiti znoj i vlagu tokom nošenja istih, tako da u toku letnjih meseci bez bojazni možete nositi obuću i bez čarapa.

izvor: marieclaire.com

foto: marieclaire.com, woodgears.ca, trusper.com, youne.com, wikihow.com, premierbuildingsolutions.net, hudabeauty.com, voguemagz.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno