27.12.2014.
Autor: Priredila: Olivera Marković

Praznični ukrasi za vaš dom

Jednostavnom a efektnom dekoracijom unesite prazničnu atmsferu u vaš dom. Neobične i nesvakidašnje dekoracije vrlo jednostavno možete sami napraviti uz pomoć vaših klinaca. Mi vam donosimo nekoliko ideja koje možete oplemeniti i upotpuniti i sopstvenim detaljima.

Raznobojni ramovi
Drvene ramove u  različitim bojama ukrasite šišarkama, novogodišnjim kuglama, trakama i jednostavno ih okačite na zid ili smestite u bilo koji pogodan kutak sobe.

Šišarke na tračicama
Šišarke koje ste sakupili u parku sa decom, možete privezati na praznične tračice i „buketić“ okačiti na vrata. Šišarke takođe možete i obojiti recimo sprejom u srebrnoj nijansi i tako im dati dodatni praznični izgled.

Staklene činije
Providne, duboke činije pružaju vam mnoštvo mogućnosti i veoma lako ih možete pretvoriti u ukrasne detalje. U njih složite  citruse, brusnicu ili neko drugo bobičasto voće i upotpunite zelenim grančicama jelke. Jednostavno a efektno.

Praznična svetlost
Na postolje za sveće poređajte školjkice, kamenčiće, raznobojne perlice, šljokice i neka prznici zamirišu i na vašem stolu.

Okitite luster
Praznične kugle ne morate samo kačiti na novogodišnju jelku. Ako ih privežete za tračice i okačite na luster iznad stola, praznični duh unećete u u trpezariju.

Veseli tanjirići
Ukoiko na rubovima običnih papirnnih tanjirića privučete šarenu mašnicu vaši klicni će biti oduševljeni načinom na koji ste poslužili njihov omiljeni kolač.

Stolice

Široka, crvena mašna, šišarka i grančica jelke učiniće vaše trpezarijske stolice neodoljivim.

„Zavesa“ od kugli
Raznobojne kugle na trakama različite dužine, okačene na prozor mogu da budu isto toliko efektne kao i lampione recimo.

izvor/foto: najboljamamnasvetu.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno