29.11.2014.
Autor: Priredila: Olivera Marković

Navlaka za jastičiće od starih džempera

U toku zime a naročito u periodu praznika dosta vremena provodimo u svojim domovima pa volimo da smo ušuškani i da nam je toplo i udobno. Za odmor i duga sedenja pored kamina ili uz prozor dok posmatramo prve pahulje, neophodan detalj su raznobojni jastučići a mi vam donosimo predlog kako da ih ukrasite. 

Materijal:

-stari džemper ili više njih
- makaze
-mašina  za šivenje (ili igla za šivenje)
-dugmad ili drugi detalje za ulepšavanje

Korak 1

Džemper izvrnite na naličje pa položite jastuče prislanjajući njegovu ivicu na jednu stranu džempera jer ćete tako imati manje posla za šivenje.

Korak 2:

Iskrojte makazama džemper prema razmerama ostavljajući ivice nešto duže zbog poruba. Zašijte ivice džempera da biste formirali navlaku, a poželjno je da ostavite malo prostora na rubovima da biste jastuče lakše izvadili kada bude potrebno da navlaku operete ili zamenite.

Korak 3:

Izvadite jastuče iz navlake pa na delu koji će ostati otvoren za ubacivanje jastučeta, napravite šav na ivicama kako se ne bi osipale.

Korak 4:

Možete različitim detaljima i dugmićima ukrasiti navlaku. 

Napravite od rukava i komadića dempera ružice, kroz sredinu možete prošiti veliko dugme ili dodajte druge detalje po želji.

Ružice možete napraviti od rukava tako što ćete prišiti krajeve sa obe strane pa potom prišiti na jastuče kako je prikazano na slici.


Prikazujemo vam još neke ideje za ukrašavanje. 

izvor/foto: brassyapple.com (originalni tekst) 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno