11.09.2014.
Autor: Priredila: Olivera Marković

Proširite usku bluzu


Ukoliko imate bluzu koja vam više ne odgovara jer je uska, ili ste se prešli pri izboru i kupovini nove, evo kako možete da ispravite „grešku“ i da ipak ovakav odevni predmet uvrstite u svoje modne kombinacije. Ovo može biti veoma korisno za mlade trudnice koje mogu na ovaj način da prilagode neke od svojih omiljenih odevnih predmeta i za dane slatkog iščekivanja. 

Prvo što ćete uraditi ako bluza ima dugmiće na rukavima je da ih odšijete i pomerite ka spolja da biste dobili više prostora za ruke.

Potom ćete makazama iseći bluzu na leđima sve do poruba, kako je prikazano na slici.

Isečene ivice savijte oko 1cm i prepeglajte ih da biste lakše radili sa njima.

Zatim odaberite odgovarajuću tkaninu koja će se bojom i desenom uklapati u postojeću bluzu. To može biti lep komad čipke ili nekog drugog materijala koji vam se dopada.

Isecite materijal odgovrajuće dužine i postavite ga tako da se širi od vrha bluze prema kraju, kako je i prikazano, da biste bluzu proširili koliko vam odgovara.

Spojte materijale po ivicama sa špenadlama. Mašinom za šivenje, ili rukom, ukoliko ste vešti sa iglom za šivenje, pričvrstite materijal za bluzu. Iznutra isecite višak materijala ako je potrebno, porubite ga i bluza je gotova.

Zato, ukoliko vam se desi da naredni put kupite ili dobijete bluzu koja vam ne odgovara, ne morate je odlagati na dno ormara, već je sa malo materijala i kreativnosti osvežite pa može postati jedan od vaših omiljenih, autentičnih odevnih komada.   

izvor/foto: www.ehow.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno