Dojenje
26.10.2016.

Oktobarska radionica za trudnice

Stihovima pesnika Branislava Makljenovića započeli smo još jednu radionicu "Kako do uspešnog dojenja?"
Oktobar u Beogradu, Sajam knjiga i želja da tih dana obezbedimo sebi lepo štivo za čitanje. Za nas sa decjeg sajta, baš kraj oktobra, još jedna radionica za trudnice,a kako smo mi žene u toku trudnoće dodatno emotivne, imale smo čast da ugostimo pesnika ljubavnih pesama, onih koje su nam za ceo život potrebne, koje nam daju vetar u leđa, snagu kad nestane, volju da ostvarimo sve ciljeve. Ljubav je začetnik i bića koju svaka od 36 trudnica, koliko ih je bilo na radionici, nosi u sebi. 
Dve divne pesme izvučene iz "Džepova snova", knjige prvenca našeg gosta razgalile su nam dušu i omamile osmehe, na koje se dovezala naša Branka Ćopić, analista Human design-a, koja u svakom segmentu bodri nas mame u gajenju posebnosti tog malog čoveka za koga se mama bori još od momenta kada je saznala da će proširiti svoju porodicu.
Najbrojnija je uvek ekipa iz Dunav osiguranja, koja projektom "Naše dete" osigurava budućnost mališanima. Oktobar je i mesec štednje pa nam je drago što smo mogli na ovaj način da predstavimo i projekat koji zavrednuje pažnju svih nas koji razmišljamo o budućnosti svoje dece.
Prvo sa čim se roditelji susreću,  nakon uspostavljanja uspešnog dojenja je mukotrpna borba sa grčevima. Zato nam je tu draga Dr Simonida Mitić koja na najbolji način uvodi mame u ovaj period mališana nudeći rešenje u Colief kapima. I taman kad smo završili sa grčevima kreću zubići, pa smo se za savet obratili Mariji Krivačić koja nam je predstavila homeopatski lek Dentokind, potpuno prirodan da opusti i mamu i bebu.
A kako mama i te kako treba da brine o sebi i svom izgledu, kompresiona odeća, pre svega steznici su idelano rešenje da se stomak vrati u prvobitno stanje. Nina Nikolajeva iz Adriva kompanije nas je u to i uverila.
Naše druženje uvek zabeležimo fotografijom za pamćenje. Neda u svom divnom ambijent "Kod zidića" svaki put nas lepo ugosti i dodatno obraduje vaučerom za proslavu rođendana, kada ti bebironci postanu drugari koji slave rođendane i krštenja, a mi kao organizatori popust na bebi opremu. Mada, da budem iskreni, bude tu popusta i za starijeg brata ili sestru, drugara i rođaka, jer nam je drago da na simboličan način možemo obradovati sve one koji bi da kupe nešto na dečjem sajtu. Samo nek nas je što više, a mi bi smo voleli da ovu našu priču proširimo van Beograda, jer na si tamo čeka ekipa mama željnih znanja, druženja i uživanja, jer na takvim radionicama mi insistiramo.

Vidimo se u novembru. Javite drugaricama koje su trudne, verujem da će im biti od koristi i da će im se dopasti.

Stalne prijave  putem emaila info@decjisajt.rs obavezne.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno