Alternativna medicina
04.04.2014.

Homeopatsko lečenje bolnog nicanja zubića

Homeopatski preparati su napravljeni od sirovina isključivo prirodnog porekla, biljnog i mineralnog. Mogu ih koristiti trudnice, bebe, deca, odrasli. U apotekama u Srbiji mogu se naći kombinovani homeopatski preparati za bebe i decu

Nicanje zubića kod beba

Kada bebe pate od neke tegobe ili bolesti, od presudnog je značaja odabrati blagi lek kome možete verovati. Budući da su homeopatski preparati od potpuno prirodnih, jako razređenih sastojaka, mame i tate ne treba da brinu o hemijskim dodacima ili o neželjenim propratnim pojavama.
Na osnovu principa " slično se leči sličnim " homeopatska medicina ne pokušava jednostavno potisnuti simptome, ona deluje tako da podstiče detetov sopstveni odbrambeni mehanizam. Homeopatski preparati dolaze u obliku kapljica, peleta ili sirupa, lako se uzimaju i imaju prijatan ukus .

Homeopatija je nežna, ali dovoljno jaka


Homeopatija je od davnina poznata, prevashodno po tome što je mogu koristiti i najmlađi članovi vaše porodice, nedonoščad, novorođenčad, kao i deca predškolskog i školskog uzrasta.
Potpuno je kao način lečenja neškodljiva, što potvrđuje i činjenica da se daje ženama kao priprema pred porođaj- kada je i buduća majka, kao i dete koje treba da se rodi, najosetljivije.
Homeopatija je u ovim slučajevima dovoljno nežna, a opet dovoljno jaka da pomogne i majci i bebi. Pozitivna strana jeste ta što ne postoje nusefekti, kao kod većine standardnih lekova.
Mnogi su skeptici prihvatili lečenje homeopatijom i zbog toga jer posmatra celinu čovekovih problema i stanja.
Ako nekog boli glava neće se posmatrati samo taj bol u glavi, već se sa pacijentom razgovara i o mnogim drugim aspektima njegovog života, kako bi se dobio dublji uvid u njegovo stanje.
Na taj način lekar- homeopata određuje i prepisuje tzv. konstitucioni lek.
 

Homeopatija je holisticki način lečenja


Konstitucioni lek bi trebalo da u potpunosti „pokrije“ sliku pacijenta i veći deo njegovih tegoba, a ne samo neke od njih. Kada su deca u pitanju, pa čak i bebe, tada ih lekar- homeopata posmatra, i iz razgovora sa majkom saznaje važne detalje:
Kako dete spava, kako jede, da li je nervozno, plačljivo, kako reaguje na prisustvo roditelja, stranih osoba...
Važan aspekat je i to da se prati dnevni ritam deteta- da li ima navike popodnevnog spavanja, da li je posle toga živahnije ili ne.
Mnoge bebe u periodu od 4 do 6 meseca imaju glavnu tegobu- rast zubića, ako su grčevi i prošli, a ono se sada suočava sa novim izazovom, zubićima! Naravno, sasvim je prirodno da se bebin organizam lepo izbori i u tom periodu, ali nekad ipak pojedina deca ne reaguju isto.
Neke bebe će zadovoljno sisati, i majka će samo primetiti kako desni „bubre“ i malo se zacrvene, da bi posle izvesnog vremena nikao prvi zubić.
Obično to budu centralni donji sekutići- oni uglavnom niču prvi.
Međutim, ima i osetljivije dece, kod koje će taj srećan momenat- dovesti do brojnih problema, kao što su nervoza, plač, poremećaj spavanja.
Često je tada pojačao i lučenje pljuvačke- koje se javlja kao vrsta odbrambenog mehanizma. Ono što majkama najteže pada tada jeste što osećaju da beba ima bol i neprijatnost, a ne mogu pomoći da se taj period „preskoči“.
 

Potpuno prirodni preparati


U ovim situacijama, homeopatija ima odgovor. Preparati koji su prirodni, lako se uzimaju, a vašem detetu pomažu da lakše podnese probijanje mlečnih zubića, kroz tvrde desni.
Desni često u tim danima budu crvene, natečene, i naziru se već krunice budućih zubića.
Dentokind preparat je napravljen upravo za tu svrhu. Da se detetu pomogne kako bi lakše „iznelo“ ceo taj period, jer poznati su slučajevi kada deca čak zbog nicanja zuba
Dobiju povišenu temperaturu, slabo sisaju, i postanu nervozna.
Iz tog razloga, važno je znati da rešenja postoje, i na taj način olakšavaju majci, bebi a samim tim i celoj porodici.
DENTOKIND preparat sadrži opšte poznate homeopatske lekove, sjedinjene u kombinaciji, koja brzo i efikasno rešava probleme oko nicanja zubića.
Tu su supstance poput CHAMOMILLE- koja deluje na sva stanja praćena iritabilnošću, nervozom, bolnim i otečenim desnima.
Zatim BELLADONA- poznata po svom antipiretičnom svojstvu, tj. Ima efekat da snižava povišenu temperaturu.
FERRUM PHOSPHORICUM- lek koji se daje kod bilo kakve upale, crvenila, sva stanja inicijalnih tj. Početnih zapaljenja, pa tako i kod zubića.
PULSATILLA- za male „osetljive plačljivce“ bez obzira da li su dečaci ili devojčice
Koji zahtevaju punu pažnju, vole da ih mame što više nose.

Pažljivo odabrani sastojci, u odgovarajućoj kombinaciji i neškodljivoj dozi za vaše dete, mnogo mogu pomoći da period rasta zubića ne bude toliko težak i mamama i bebama.

 

foto:mojpe-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

10.
May
2024
Alternativna medicina
26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina