Dojenje
24.01.2024.

Ovo su razlozi zbog kojih je pumpica za dojenje nezamenljiva podrška dojenju

Na svakoj od brojnih radionica i festivala dojenja koje organizuje naš portal decjisajt.rs jedno od važnijih pitanja glasi „ Kada je neophodno koristiti pumpicu za dojenje?“
Više od 10.000 trudnica i mama iz cele Srbije zna odgovor na ovo pitanje. Pravo je vreme da i vi saznate.

Za početak, uvek polazimo od toga, da li vam je pumpica zaista i neophodna. Ona jeste često nezamenljivo pomagalo, ali ne i nužno, te prva rečenica uvek bude „Nemojte ništa kupovati unapred!“
Priprema roditelja za dolazak bebe, pogotovu prvenčeta je veoma lepa, puna emocija, ali često praćena bespotrebnim troškovima. Znajući da će beba svašta i dobiti, koliko god da odlučite da ne štedite, važno je da dobro promislite o svemu onome što vam može biti neophodno. Tu svakako jeste i pumpica za dojenje.


 
Bez pumpice dojenje ne bi bilo moguće


 
Činjenica da je svaki početak težak, pa tako i dojenja. U pitanju je neiskustvo majki, ali i želja da kolostrum odmah po porođaju krene. U zavisnosti da li se žena vaginalno ili putem carskog reza porodila, zavisiće i trenutak kada će zlatni napitak da potekne. Na radionicama se uči da je u prvim danima bebin želudac veličine klikera pa je potrebna mala količina mleka da beba bude sita. Zato je važno sačekati sa korišćenjem pumpice jer prerani početak može da stvori ragade.


 
Kada je neophodno koristiti pumpicu?


 
Ako ste majka blizanaca, poželjno je da koristite pumpicu.
U početku nije lako dojiti ni jednu, a kamoli dve bebe koje su  obično gladne u isto vreme. Osim podrške još jednog para ruku, podrška u izmlazanju u vidu pumpice za dojenje majku opušta, jer omogućava da obe bebe budu u isto vreme nahranjenje. Vremenom, kada majka i bebe uspostave odgovarajući ritam, možda pumpica i ne bude potrebna.


 
Pumpica stimulišete stvaranje veće količine mleka


 
Naime, potražnja stvara ponudu. Ako u početku nemate dovoljno mleka, čestim izdajanjem stimuliše se stvaranje dodatnih količina. Postoji opasnost i da preterate, što može dovesti do drugog problema, pa treba obazrivo koristiti pumpicu.


 
Pumpicom za dojenje najlakše je praviti rezerve mleka


 
Iako majka većinu vremena provodi sa bebom, kada nisu u prilici da budu zajedno važno je da je mamino mleko bebi na raspolaganju. Najlakše ga je čuvati u frižideru ili hladnjaku u kesicama za odlaganje mleka. Da bi sačuvano mleko moglo da se koristi, važno je pre upotrebe  da se ugreje na sobnoj temperaturi.

 

Uvučene i ravne bradavice često su razlog za korišćenje pumpica, ali i silikonskih bradavica

 

Stručnjaci će reći da je dojenje moguće i kada su bradavice ravne ili uvučene. Činjenica je da takva situacija može da stvori tenziju i mami i bebi, a sve to negativno utiče na proizvodnju mleka. Zato su silikonske bradavice u odgovarajućoj veličini i pumpica za dojenje spas.

Ukoliko ste odlučile da dojite, već ste na pola puta da u tome i uspete. Ono što još treba da obezbedite, jesu upornost, strpljenje i podrška okoline.
A u slučaju da  želite da i pumpica uvek bude uz vas, birajte Canpol Take &Go. Biće vam saveznik na putu uspešnog dojenja.
 

 

Promo tekst
 
Foto: kidsland.rs, dreamstime_m_39113475-MitaStockimages

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Ne postoji osećaj koji se može porediti sa prvim pogledom na ekran i pokrete vaš...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.400,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Višepoložajne hranilice A010950-pistachio
Hranilica Oribel Cocoon A010950 Pistachio
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
24.849,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dušeci za krevetac dusek-za-kolevku-luka
Luka dušek za kolevku je namenjen za postavljanje u kolevke za bebe, pruža&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Podloge za igru SKU12534
Podloga za igru The little Mermaid twinkle trove SKU12534
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.999,00 RSD
14.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno