Porodični odnosi
01.03.2023.

Poklon za osmi mart birajte pažljivo

Žene mnogo ranije počinju da razmišljaju o poklonima majkama i svekrvama za 8.mart. Svaku poznaju u dušu te obično im je samo vreme potrebno da kupovinu istih i realizuju. 
Muškarcima je teže, oni uglavnom čekaju zadnji čas da obezbede poklone za drage žene u svom okruženju i obično nisu sigurni oko izbora. No, njima mi žene možemo itekako pomoći.

A da preuzmete inicijativu?

Jednom davno je piscu ovih redova starija koleginica, supruga i majka dvojice, tada uveliko stasalih momaka, otvorila oči. “Znaš kako, ja dođem kući iz kupovine i kažem mužu i deci -E, da vidite šta ste mi kupili za 8.mart!- Oni oduševljeni, nisu potrošili vreme ni energiju, a ja presrećna jer nisam dobila neke skupe gluposti, koje mi ne trebaju. Od tada, svaki praznik, rođendan, ja pravac u kupovinu pa prvo obradujem sebe, a onda i njih”. 
Savet, koji može da bude zlata vredan možda gubi onu čar neizvesnosti, želje da vas neko obraduje, da se iznenadite, ali u isto vreme i garantuje vam zadovoljstvo i sreću, pa možda počnete i da ga primenjujete. 
Ipak, vaš angažman oko biranja poklona za 8.mart tu ne prestaje, jer treba obradovati majke, ćerke, sestre, a ovo su samo neki od predloga.

Majkama i svekrvama ne morate darivati iste poklone


Ako su vaša majka i svekrva penzionerke, sigurno ne provode na isti način svoje penzionerske dane pa je najbolje da se rukovodite njihovim sklonostima. Neke od njih žive na selu pa su i dalje veoma aktivne oko domaćinstva. Iako se čini da bi im neka kućna stvar dobro došla, ipak neka to bude lični poklon, nešto što će samo njima značiti. Ima toga mnogo, od odevnih predmeta preko tretmana u salonu lepote pa sve do izleta. Za šta god da se opredelite svakako će im biti lepa uspomena na “Dan žena”.

Sestru obradujte aksesoarom


Bluze, haljine, bilo koji odevni predmet svaka žena najradije kupuje sama, pogotovo kada uđe u neke godine kada često ni sama ne zna šta joj odgovara. No, one sitnice, koje svaku odevnu kombinaciju čine savršenom su baš ono što treba da dobije vaša sestra od vas za praznik žena. Kaiš u omiljenoj boji, novčanik, marama, šešir, rukavice, čak i neobične čarape su pravi izbor poklona, baš kao i nešto od kozmetike, poput parfema ili sjaja za usne.

Naučite ćerke da poštuju ovaj praznik


Iako su možda male i raduju se da mami i bakama nacrtaju najlepše crteže ili nešto kreativno naprave, naučite ih da i one dobijaju poklone. Neka to budu sitnice, poput cveta, šnalice za kosu, nešto što će ih učiniti važnim i svakako ih obradovati. Ćerke treba da naučimo da se raduju malim stvarima, da drže do sebe, da neguju duh praznika, ma koji on bio. Žene se svakodnevno bore za svoje mesto pod suncem i jedan ovakav dan neće izmeniti sliku stvarnosti u kojoj živimo, ali će ih podsetiti da se svakodnevno bore za svoju bolju poziciju u društvu, školi, poslu, okruženju. 
Mnogi žene će reći da im ovaj praznik ništa ne znači, druge da svaki dan treba da bude namenjen ženama, jer su one stub svake porodice i društva, napretka i promena,a ipak često skrajnute iz raznih razloga. Te bitke se ne biju jednog dana, već godinama, i svaka od nas treba da da svoj mali doprinos u okruženju u kome egzistira. Polako, nečujno, bez drame, svojim potezima pravimo teren za neke buduće devojčice, majke, supruge. Zato treba negovati praznike, jer oni šalju važnu poruku svakom pojedincu u društvu. A ako ih prati poklon, onda su neki od njih i omiljeni.

foto:dobre_wzory-pixabay,kira-auf-der-heide-unsplash,5598375

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
AKCIJA TRAJE DO 31.12.2022.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.299,00 RSD
4.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Grudnjak za dojilje BC01
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.300,00 RSD
Veličina
S
M
L
XL
2XL
Sačuvano u omiljne
Pojas za trudnice, UB04  
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Drvene igračke 91409lic
Ljuljaska 100cm, 91409
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.960,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

27.
Oct
2023
Porodični odnosi
31.
May
2023
Porodični odnosi