Roditeljstvo
27.02.2021.

Ovo su tri idealna osmomartovska poklona za svaku porodillju

Ovih dana mnoge žene će postati mame, neke u dvadesetim, a neke u četrdesetim, a ima među njima i onih koje će decu doneti na svet baš 8. marta, na Međunarodni dan žena. Njima je ovih dana samo zdravlje bebironaca na prvom mestu, dok sebe stavljaju u drugi plan. Zato, svi oni koji vole po neku porodilju, bilo da su joj suprug, sestra, majka ili drugarica, misle na ove mlade mame i spremaju im poklon, treba da znaju da on treba da bude praktičan i koristan. Sa nekim poklonima, poput šminke i odeće ne može se pogrešiti, ali prilikom izbora treba poći od onoga što će u narednim meseci tim ženama biti svakodnevica, a šminka to svakako nije. Za sve koji još razmišljaju, evo nekih predloga.

Jastuk za dojenje

Ima manjih modela u obliku ćiriličnog slova P, koje žena koristi dok sedi i doji bebu. Uz pomoć ovakvog jastuka odmara leđa i ruke, a kako dojenje zna da potraje, i te kako prija. Takođe, i bebi je udobnije jer se oslanja na mekanu podlogu. Postoje i oni veći, u obliku slova L, koji su podrška za leđa i noge. Ovaj jastuk je multifunkcionalan i može se koristiti u svakoj prilici, za spavanje i majke i deteta. Ukoliko birate poklon za trudnicu, može biti savršeno rešenje jer se podešava kako napreduje trudnoća. Jastuk se može koristiti na tri načina, te savršeno odgovara svim ženama, ne samo u trudnoći i tokom dojenja, već i kasnije.

Grudnjaci za dojilje

Za sve one žene koje uspešno doje, adekvatan grudnjak je nešto bez čega ne mogu da zamisle svakodnevicu. Laki za korišćenje i održavanje, ovi grudnjaci dostupni su u više boja i veličina. Napravljeni su od pamuka kako bi bili prijatni za nošenje. Jedan od najpoznatijih, brand Canpol dodatno je razvio i model push up-a kako bi se mame, koje drže do svog izgleda lepo osećale. I klasični i push up modeli imaju elastične korpe, te mame mogu da koriste i uloške koje sprečavaju curenje mleka, a dizajnirani su tako da se uspešno koriste bez potrebe za skidanjem grudnjaka.

Pumpice za izmlazanje mleka

Ne treba svakoj porodilji pumpica za dojenje, pa nema razloga trošiti novac unapred, sem ukoliko je u pitanju blizanačka trudnoća. Naime, mami koja dobije dve ili više beba pumpica je svakako dobro došla. Ukoliko je u pitanju jedna beba, treba prvo proveriti kako sisa i kakve su mami grudi. Neke bebe se rode male, sa malom kilažom pa nemaju dovoljno snage da vuku mleko. U ovom slučaju pumpica će pomoći, baš kao i silikonske bradavice ukoliko su mamine uvučene.
Program za dojenje obuhvata dosta proizvoda, od jastučića, preko tufera, krema do pumpica. Najpoznatiji i najtraženiji brend je Avent, koji nudi ručnu i električnu pumpicu za dojenje. Električna je dobro rešenje za mame dvojki ili trojki, dok ručna pumpica zadovoljava potrebe jednog deteta.
Svi navedeni pokloni su lični i imaju višestruku korist za majku i bebu. Iako nisu nova bluza niti torba, što žene inače obožavaju, ovi darovi izazvaće veće zadovoljstvo kod svih njih koje prolaze kroz period života kada je najvažnije da se uhodaju sa svojim bebama i rasterećeno uživaju u svakoj fazi odrastanja mališana. Odabirom bilo kojeg od njih, vi ćete im u tome sigurno pomoći.
Foto: kidsland.rs, decjisajt.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno