Porodični odnosi
11.04.2022.

Evo kako da učinite Vaskrs omiljenim dečijim praznikom

Vaskrs je najveći praznik u hrišćanskom svetu. Kao pokretan praznik najranije može da padne 4.aprila a najkasnije 8.maja. Ove godine katolici će ga obeležiti 17., a pravoslavci 24.aprila. 
Vaskrs ima lepe običaje, koji se poštuju i kod nas, a najvažniji je darivanje farbanim jajima.
Mnoge porodice se detaljno pripremaju za sam čin farbanja, koji može biti na Veliki četvrtak ili Veliki petak, a za izgled jaja najbitniji su kreativnost i mašta.

Ako pitate najmlađe, pored jaja, daruju se i igračke za decu


Deca se izuzetno raduju Uskrsu, jer vešte ruke imaju prilike da se satima igraju i stvaraju prava mala umetnička dela. U isto vreme, poslednjih godina, pod činom darivanja bake i deke, roditelji i rođaci ne misle samo na darivanje jajima, već i brojnim igračkama. 
Kao područje u kome ne treba poseban razlog da bi ste, pre svih decu obradovali, uvek je veliko interesovanje za kupovinom igračaka u ovom periodu godine. No, one nisu jedino rešenje. Vaskrs je prolećni praznik, kada se priroda budi i nudi nam brojne mogućnosti, da se zabavimo na otvorenom pa trotineti, tricikli i guralice najviše dolaze do izražaja.

Predlog igračaka za Vaskršnje darivanje


Brojne su igračke za dečake i devojčice koje mogu biti izbor darivanja za Vaskršnje praznike, no uvek se posebno istaknu igračke za dvorište. Razloga je puno, a osnovni leži u činjenici da bake i deke, tetke i stričevi traže rešenje da deca budu što više aktivna. Ako im uzmu popularan šator za decu ili ljuljašku i klackalicu, znaju da će mališane naterati da budu aktivni. Naravno, deca se na brojne načine mogu zabaviti, a kako je proleće često i period obilnih kiša, društvene igre i puzzle su uvek pravi izbor. 
Ove godine, pored standardnih igara, popularne su još dve društvene igre, Pictopia i Zagonetne domine.
Ako su deca poprilično aktivna i ne drži ih mesto, Twister je pravo rešenje. 

Balans bicikli i trotineti za decu se nezaobilazni deo detinjstva


Danas su i roditelji podetinjili zahvaljujući električnim trotinetima, koji su im olakšali kretanje po gradu, naročito u onim delovima gde su velike gužve. Bez posebnog napora i stresa stiže se do željene destinacije. Izgleda da su stariji kopirali ideju vožnje trotineta baš od dece, ali ono što je važno, mališani su poprilično uspešni i vešti prilikom upravljanja i lako prelaze na viši nivo. Trotineti za decu prilagođeni su u potpunosti njihovom uzrastu. Dvogodišnjak može da bude iskusan vozač, te je model sa sedištem dobar izbor poklona, baš kao i balans bicikl, koji deci razvija muskulaturu celog tela, uči ih da održe ravnotežu i vešto upravljaju. Veštine, koje steknu uz pomoć njih pripremaju ih za kasnije ozbiljnije zadatke, poput vožnje bicikla, rolera, trotineta za trikove. Baš ovi poslednji su jako popularni među osnovcima nižih razreda. Ako imate aktivno dete u okruženju, željno adrenalina, obavezno mu nabavite trotinet za trikove i povremeno zažmurite dok ga posmatrate kako vešto vozi. Ta deca, zahvaljući njima treniraju i upornost, osobinu koja će im za svaki budući cilj u životu dobro doći.

Ako ovog proleća planirate piknike, darujte im šator za decu


Odlazak u prirodu ne mora uvek da podrazumeva i piknik, ali je važno da deca što više vremena provode na otvorenom. Ukoliko se odvoji dan za obilazak i uživanje, ponesite im šator za igru,biće vam zahvalni. Šator za decu je uvek odličan izbor poklona jer ga deca koriste godinama, uz to odgovara i igri u kućnim uslovima.

Da deca ne bi dobijala poklone samo zato što su deca, uvek je dobro da ih stimulišemo da iste zarade. Bilo da je u pitanju lepo ponašanje, uspeh u školi, sređivanje sobe, pomaganje u kućnim poslovima, trud treba nagraditi. A Vaskrs je pravo vreme za to.
 

foto:gaurav-verma-unsplash,kelly-sikkema-unsplash,kelly-sikkema-unsplash

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Trotineti za trikove 10390090002
Trotinet za trikove Dexter Modern Mint Green 10390090002
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Trotineti P-0282rozi
MASTER WHEELS - Pertini trotineti u 2 atraktivne boje - ZELENA I PLAVA  Podesiva v...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.899,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

27.
Oct
2023
Porodični odnosi
31.
May
2023
Porodični odnosi