Porodični odnosi
30.11.2022.

Mama i beba su neraskidiv spoj i zato o njima treba da brine cela porodica

Spisak bebinih stvari je postao standard u poslednjih dvadesetak godina. Pre nego mama i beba izađu iz porodilišta tata obavlja kompletnu kupovinu neophodnih stvari za bebu. Spisak je dugačak, ne zato što novopečeni roditelji kupuju sve na šta nalete, već što za prvorođenu bebu je potrebno mnogo toga, počevši od odeće, preko pribora za negu, ishranu, igranje. Naravno, cela familija se raduje novom članu porodice pa je najbolje da za svakog od njih namenite po neku stvarčicu za bebironca, ali i za mamu, da i njoj bude komotnije, pogotovo u prvim danima po dolasku iz bolnice.

Izbor pelena za bebu je važan od prvog dana


Bebe su jako osetljive pa je važno da do njihove kože budu najnežniji materijali, poput muslina.Izuzetno lagan,mekan i prozračan ovaj materijal se može koristiti od prvog dana bebinog života. U novije vreme kratkotrajne pelene su postale standard, ali svaka porodica sa malom bebom u kući ima i po koju višenamensku tetra pelenu. Ona može da bude pokrivač tokom dojenja, podrška prilikom kupanja, presvlačenja ili spavanja pa je za početak desetak pelena dovoljno za svakodnevne aktivnosti.

Dojenje nije samo hrana


Većina mama se pre dolaska bebe na svet odlučuje za dojenje. S aspekta pedijatara, ali i okoline, to je i najbolji izbor koji može da napravi. One iskusne mame znaju da taj deo puta može da ima i probleme, koji su rešivi. Jedno od rešenja su i pumpice za dojenje. One mogu biti spas u teškim trenucima, ali i onim u kojima mama brine o blizancima. Na tržištu je zastupljeno nekoliko brendova, a onaj koji može da parira cenom i kvalitetom jeste Canpol. Tu njihova podrška ne prestaje, jer za mame sa uvučenim bradavica postoje i silikonske bradavice kako bi se izbegao svaki eventualni problem sa dojenjem.
Dojenje je mnogo više od ishrane. To je nežan zagrljaj, kontakt “koža na kožu”, umili glas majke dok pevuši i razgovara sa svojom bebom. Svaki dodir u kome su mama i beba jedno. Važno je da mami bude konforno, zato su i posebni grudnjaci za dojenje benefit koji mama zaslužuje.

Briga majke počinje još dok je beba u stomaku


Mami je svaki saveznik u negovanju bebe važan, počevši od higijene, o kojima svaka majka posebno vodi računa. Topla kupka, ali i pribor za higijenu su podjednako važni. Za nežne noktiće adekvatna podrška, baš kao i za brigu o nosiću, paperjastoj kosi. Mladi roditelji brinu i o adekvatnoj temperaturi za kupanje, ali i sprečavanju eventualnog klizanja i povreda njihove bebe. I tu biraju saveznika od prvih dana svog deteta, onog pristupačnog, koji zadovoljava sve standarde, a u isto vreme štedi novac.

Uvođenje čvrste hrane


I kada bebironac krene sa čvrstom hranom dojenje se nastavlja. Ono u početku postaje prvi i poslednji obrok, dok ostale zamenjuju brojne kašice. Bez obzira da li se koriste gotove ili spremljene kašice važan je pribor iz kog beba jede. Potrebno je da bude lak za održavanje, po mogućstvu da se pere u sudomašini, pa poslednjih godina primat dobijaju materijali poput silikona i bambusa. I u ovom segmentu je Canpol razvio čitavu paletu proizvoda veselih boja i desena za dečake i devojčice. Kako beba raste, počinje i da se osamostaljuje u ishrani, najpre drženjem flašice, a lepi nežni deseni dopašće se svakom mališanu. Svakako, ono o čemu treba voditi računa je uzrast kojem su namenjene.

Bebi je važna motorika

Nebrojano mnogo igračaka je dostupno bebama od prvog dana kad počinje njeno upoznavanje sa spoljnim svetom. Mnogo toga treba mališan da nauči, a pored emotivnog i psihičkog i fizički razvoj je izuzetno važan. Razvoj motorike je jedan od važnijih zadataka, koje beba mora da savlada u najranijem uzrastu. U tome joj pomažu brojne igračke. Naročito su joj drage one koje su mekane, i ujedno šuškaju, koje može da stavlja u usta i bezbrižno se igra. 

Nabavite torbu za mame u koju može da stane baš sve


Ako ste sa mamom male bebe u društvu, nema toga što će možda da vam zatreba a da ona nema pri ruci, tačnije u svojoj super torbi. Od običnih, preko vlažnih maramica, višak tufera za grudi, rezervne presvlake za bebe, vode za sebe i bebu, do ponekog slatkiša, kašice. Ona je uvek spremna za sve situacije. Nju ništa ne može da iznenadi. Zato su torbe za mame velike poput onih za trening, jer njena oprema je zapravo kompletna bebina podrška za brojne situacije. I te torbe treba da bude lepo stilizovane i da se mama oseća kao da šeta najbolju tašnu ove sezone.

Mame i bebe su prirodan ali i idealan spoj. Spremne su zajedno za svaku situaciju, koja im zajedno predstoji. Ponekad neka zabrinost može da iznenadi, ali mama i to sa lakoćom rešava, naročito ako ima snažnu podršku, kako okoline tako i brenda, kome veruje.

sponzorisani tekst

foto:kidsland.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kuhinje i pribor J06564gb
Drvena Kuhinja Happy Day Big Cooker J06564
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.100,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kocke BB-0008
Raznobojne i edukativne kockice su napravljene od ostataka šećerne trske. BiOBUD...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.780,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Vtech Activity stočić za igru 19381
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi
27.
Oct
2023
Porodični odnosi