Školarci
01.04.2014.

Više od 800 devojaka konkurisalo za Vojnu gimnaziju

Tanjug 
Na konkurs za upis u Vojnu gimnaziju, u koju će biti primljeno 90 učenika i učenica, prijavilo se do danas oko 800 devojaka, što čini polovinu ukupnog broja prijavljenih, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Rok za prijavu na konkurs za upis mladića i devojaka u vojne škole za novu školsku godinu, koji je ove godine prvi put raspisan i za Vojnu gimnaziju, ističe danas.

Portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić kaže da je "kako to obično biva, veliki broj devojaka i momaka čekalo poslednji dan da podnesu prijave u centre Ministarstva odbrane"
 
- Ispred većine centara Ministarstva odbrane danas su se napravili redovi tako da konačan broj zainteresovanih još ne znamo - izjavio je Tanjugu Krivokapić.

On je dodao da podaci kojima do sada raspolažu pokazuju da je interesovanje kandidata za vojne škole na ovogodiš njem konkursu "mnogo veće nego što je to bio slučaj prethodnih godina".
 
- Podatak koji nas je posebno obradovao, a i prevazišao sva očekivanja je izuzetno veliko interesovanje devojaka za Vojnu gimnaziju, jer se do danas prijavilo više od 800 devojčica, što čini oko 50 odsto od ukupnog broja prijavljenih kandidata za Vojnu gimnaziju - rekao je on.

U Vojnu gimnaziju, kako je saopšteno polovinom februara, prilikom raspisivanja konkursa za upis biće primljeno 90 učenika i učenica, u Vojnu akademiju njih 50, a na školovanje na Medicinskom fakultetu VMA 25 kadeta i kadetkinja.
 
Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbedjeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije kao i celokupna nastavna literatura.
 
Oni koji završe školovanje na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu, VMA prima u profesionalnu vojnu službu i dobijaju čin potporučnika.
 

slika:www.tvbest.rs

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno