Školarci
30.04.2024.

Slede važne odluke i bitke školaraca nakon mini raspusta

Šta bi drugo deca na raspustu radila nego uživala, pogotovo kada je lepo vreme, kojem ne mogu da odole. Dolaze kući samo da se na kratko odmore, pojedu nešto i nastavljaju zabavu bez obzira na uzrast. No, kako sve što je lepo i kratko traje, tako će već za nedelju dana sesti ponovo u đačke klupe i boriti se za što bolje završne ocene, više znanja i neke nove izazove.

U toku je upis u školu za male prvake

Oni najmlađi, koji tek treba u septembru da uđu u školske klupe bezbrižno će nastaviti igru u svojim vrtićima. Ako nisu, narednih dana će se i zvanično upisati u školu te im jedino preostaje da brinu o školskom rancu i pernici. Ako su odlučni i znaju šta hoće, njihov izbor je lak i bez stresa za celu porodicu. No, ako je mama zamislila da ranac uklopi sa novom jaknom i cipelama, agonija poprilično može da traje. Svakako, ovo je ipak lepša strana polaska u školu, bezbrižna kupovina pribora po kojem će mališan biti prepoznat u razredu. Zato je važno da natenane prelistate ponudu rančeva i bez stresa odaberete omiljeni ranac. I naravno, uvek se obratite stručnjacima za pomoć.

Učitelji ispraćaju jednu i pripremaju se za doček nove generacije đaka

Veže se učiteljica za svoju malu družinu, a kamoli svaki pojedinac te družine za najvažniju osobu na planeti, učiteljicu. Svašta su oni preživeli zajedno za prethodne četiri godine, suze, smeh, ljubomoru, gurkanja, takmičenja. Borili su se za sebe, za odeljenje, za učiteljicu. Polako dolazi vreme da se pozdrave sa njom i odu u neku ne tako uljuljkanu budućnost. Strepe roditelji, strahuju i deca. Nema opraštanja za nespremnost, nema lake popravke ocena, nema nastavnik toliko vremena da svakom mališanu ukaže pažnju i posveti svoje vreme. Za te male đake dolazi jedan za njih poprilično surov period petog razreda koji ih uči životu, snalažljivosti, prilagođavanju, toleranciji.
Nema potrebe deci da pretite nastavnicima. Nisu oni bauk, samo nemaju ni vremna ni živaca da se posebno posvećuju vašem detetu. Umesto da im govorite o obavezama nastvanika naučite svoje dete da se prilagodi, da bude spremno za svaki čas i taktički otkačuje predmet po predmet uz aktivnost na času. Na ovaj način sami će se nametnuti nastavnicima kao uzoran đak, a onda je već pola posla završeno.

Osmacima je najteže

Najteže je osmacima. Njih čeka veliki broj obaveza. Neke devojčice će po prvi put staviti gel lak za nokte, platiti profesionalno šminkanje, obuću svečanu haljinu. Njihovi vršnjaci možda stave i kravatu i po prvi put drugarici poklone ružu. Agonija roditeljska kreće baš u toj pripremi za maturko veče. Šta mali maturant da obuče i kompletna organizacija te večeri je važna za celu užu familiju. Za sluđene tinejdžere to je još jedna u nizu obveza pored dobijanja što boljih ocena na kraju osnovnog obrazovanja i pripreme za maturu i upisa u željenu školu. Sve ih stiže, a vreme, koje im je najpotrebnije ovaj put nekako izmiče. Znaju da loša organizacija može da ih košta željenog mesta u odabranoj školi.

Tinejdžerske godine su najteže za roditelja, ali i za dete. Zamislite kako bi bilo da vas udari cunami  i totalno konfuziju vam stvori u glavi. Koliko bi vama trebalo vremena da se presaberete? Sa druge strane, muče vas i hormoni, i neki plavi čuperak i crne oči. Koncentracija nije ni na nezavidnom nivou, nje prosto nema. Ovamo vas roditelji teraju da učite, s druge strane vi znate da treba da briljirate, a mali đavoli vam nedaju mira. Udahnite duboke i uložite puno reči, sati u razgovoru sa decom. Budite tu, a nemojte da smetate. Budite kritični, ali nemojte da preterate. Jasno je da se svakog dana učite roditeljstvu, ali tu i jeste lepota tog angažmana odabranih. Uz po neku pročitanu knjigu, lepu reč, i dosta smeha preguraćete i ovaj period i što je najvažnije dete će upisati željenu školu a vi ćete na miru uživati do početka nove školske godine.

Foto:vika-glitter pixabay, pixabay-Surprising_SnapShots

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Koferi 37.393.23
Kofer Minnie ABS 55cm 37.393.23
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.899,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac Ergonomic Star Wars 222918
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ranac na točkiće ljubicasti 77/2213
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Mar
2024
Školarci
20.
Sep
2023
Školarci
05.
Sep
2023
Školarci