Školarci
10.05.2013.

Uskoro probni test završnog ispita

NAJAVA I
 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Žarko Obradović sa saradnicima, u subotu, 11. maja 2013. godine, u 8.30 časova posetiće Osnovnu školu „Mika Petrović Alas“, ulica Gospodar Jovanova 22, i razgovarati sa učenicima osmih razreda koji  polažu probni test završnog ispita.
Takođe, ministar Obradović sa saradnicima, u 10.30 časova posetiće i Osnovnu školu „Isidora Sekulić“, Gavrila Principa 42 i razgovarati sa učenicima posle polaganja probnog testa.
Učenici osmih razreda, u subotu, 11. maja 2013. godine od 9 do 11 časova  polažu probni test iz srpskog, odnosno, maternjeg jezika, a od 12 do 14 časova probni test iz matematike.

NAJAVA II


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Žarko Obradović i Nj. E. gospodin Vensan Dežer, šef delegacije Evropske unije u Srbiji učestvovaće na   debati  „Razgovarajmo o Evropi“,  koja će se održati u subotu, 11. maja 2013. godine, od 11 do 13 časova u velikoj sali Doma Omladine, Dečanska 1.
U debati će učestvovati učenici drugih razreda srednjih škola iz Smedereva, Apatina, Negotina, Leskovca, Kraljeva, Smederevske Palanke i Mladenovca.
Debate „Razgovarajmo o Evropi“  realizuju u sklopu projekta Evropski Dnevnik.
Četvrto izdanje „Evropskog Dnevnika – Mudar izbor“ na srpskom jeziku koji je podeljen učenicima drugih razreda srednjih škola u Srbiji, u izdanju Delegacije EU  u Republici Srbiji, ima za cilj da informiše učenike drugih razreda srednjih škola o Evropskoj uniji. Publikaciju koriste srednjoškolci u zemljama Evropske unije, a izdata je na 23 jezika.

slika iz naslova preuzeta sa sajta www.kurir-info.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno