Školarci
05.11.2013.

Bezbednost dece na prvom mestu

САОПШТЕЊЕ


Безбедност деце и ученика на првом месту

Поводом инцидента који се јутрос догодио у дворишту Друге крагујевачке гимназије у Крагујевцу, Мухедин Фиуљанин, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Биљана Лајовић, из Јединице за превенцију насиља Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Наталија Крстић, из Сектора за школске управе, стручно-педагошки надзор и средње образовање и васпитање, посетили су данас Другу крагујевачку гимназију и Другу техничку школу у Крагујевцу.
На састанку, одржаном у Другој крагујевачкој гимназији, коме су присуствовали  директори обе школе, начелник школске управе, просветни инспектори и просветни саветници, као и начелник Полицијске управе за град  Крагујевац, осудили су сваки вид насиља.
„За Министарство просвете, науке и технолошког развоја безбедност деце и ученика је првом месту. Сви ми заједно, са другим државним органима, треба да улажемо максимум напора како би деца и ученици били сигурни“ ,изјавио је Мухедин Фијуљанин, државни секретар у Министарству, додајући да су, упркос свему, наше школе  безбедне.   
Констатовано да је потребно апеловати  на родитеље, али и на медије, да се заједнички осуди сваки вид или покушај насиља.  
Биљана Лајовић, психолог из Јединице за превенцију насиља у Министарству, навела је да је потребно да  школе, у оваквим случајевима, примењују  Правилник о протоколу поступања у заштити ученика од насиља, злостављања и занемаривања, који је донело Министарство, као и да је потребно интензивирати васпитни рад, како у школи, тако и у породици.     

slike:civilnodrustvo.gov.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno