Školarci
18.09.2013.

Ministar prosvete razgovarao sa FBG-om

САОПШТЕЊЕ

 

ФБГ изражава задовољство брзом реакцијом министра просвете

 

Министар просвете др Томислав Јовановић одмах је реаговао на писмо Форума београдских гимназија у коме се тражи укидање Вукове дипломе.

У разговору који је обавио у уторак (јуче) са председником ФБГ-а Миодрагом Сокићем, изнео је своје ставове и ставове Министарства просвете, а ФБГ је изнео своје. Договорено је да се разговор о Вуковој награди настави што пре.

Иако је у разговору дошло до сагледавања ситуације и конкретних предлога, ФБГ за сада неће објављивати и коментарисати садржину разговора. Уместо тога, имамо коментар на изјаву коју је министар просвете дао медијима у којој брани став да Вукову диплому не треба укинути, а у којој је, између осталог, рекао „да не треба ампутирати ногу настрадалом него је лечити“:

Мислимо да је ипак ампутација понекад неопходна, да би пацијент преживео.

Међутим, изражавамо задовољство брзом реакцијом министра просвете, као и његовом жељом да приступи решавању овог проблема и да са нама настави разговор.

Неочекивано велика реакција медија на саопштење ФБГ допринела је да овај проблем, који је до сада спадао у оне проблеме типа "то сви знају али такви смо ми" постане општи проблем који хитно треба решавати.

 

 

Миодраг Сокић, председник ФБГ

slika:novosti.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno