Školarci
22.05.2013.

Pet stvari koje mora da zna roditelj đaka prvaka

1.Dete ne mora da zna da čita i piše kad pođe u školu. Kod nas deca polaze u školu sa šest i po ili sedam godina, što je pravi uzrast za učenje veština kao što su pisanje i čitanje.

2.Roditelji ne treba da umesto dece rade domaće zadatke. Ne treba ni da im pakuju stvari za školu. Dovoljno je da im nekoliko puta pokažu kako da prema rasporedu časova spakuju knjige i pribor da bi oni to kasnije radili sami.

3.Roditelji, zajedno s detetom napravite plan aktivnosti koji mora da se poštuje. Naviknite ga da, kada dođe iz škole, prvo treba da se malo odmori, jede i onda krene da uči i piše domaće zadatke.

4.Biće mu od velike pomoći ako se navikne da uči svakog dana u isto vreme. Trebalo bi i da ima i mesto u kući gde će uvek učiti. Najbolje je da to bude njegov radni sto, ali ako ga nemate, zajedno izaberite neki kutak u kući koji će služiti za učenje.

5.Roditelji treba da znaju da đak prvak ne može učiti više od pola sata bez pauze i zato, ako za to vreme ne može da završi sve obaveze, neophodno je da napravi pauzu od najmanje sat vremena.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno