Svaštarija
21.08.2013.

Smederevska jesen od 6. do 29. septembra

Turističko-privredna manifestacija Smederevska jesen biće održana od 6. do 29. septembra u Smederevu.
Kako su saopštili organizatori, manifestacija će ove godine trajati duže nego prethodnih, a program je podeljen u četiri celine - zabava, sport, kultura i privreda.
Medju zanimljivostima je i karnevalski defile na kome će učestvovati 12 država.
Tokom šest dana gradskog festivala, program osmišljen u slavu groždja i vina, biće organizovan na nekoliko lokacija, kao što su Mali grad Smederevske tvrdjave, na Gradskom trgu, duž obale Dunava, u prostorima ustanova u kulturi i sportskim terenima.
Osim programa za najmladje, planirani su i nastupi folklornih grupa, stend-ap komedije, izložbe, radionice i muzički program.
Novina je i Smederevski astronomski vikend, odnosno pokretna opservatorija Astronomskog društva “Rudjer Bošković”, koja će posetiocima biti na raspolaganju nedeljom od 17 do 23 sata u Malom gradu Smederevske tvrdjave.
Voće će se se prodavati po velikoprodajnim cenama, a vinarije će ponuditi svoje proizvode iz rinfuza, takodje po sniženim cenama.
Smederevska jesen je privredno-turistička manifestacija koja se održava 126 godina u Smederevu i spada u najstarije manifestacije tog tipa u Srbiji. Od svog nastanka 1888. godine, više puta je menjana sadržina manifestacije, ali ono što je ostalo kao osnovno obeležje jeste izložba groždja i vina.

slike:smederevskovoce.rs, vinopedia.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno