Zabava
27.01.2023.

Evo kako možete da zabavite decu u dugim, hladnim zimskim danima

Hladno vreme ne dozvoljava nam da se dugo zadržavamo na otvorenom, pa treba smisliti zanimacije koje će deci zaokupiti pažnju, pomoći im da oslobode suvišne energije, da iskažu kreativnost i maštu, a u isto vreme podstaknu da vežbaju koordinaciju pokreta. Neki od ovih predloga možda će vas inspirisati. 

Ubacivanje loptice u krugove 

Od samolepljive zaštitne trake u boji ili izolir trake napravite nekoliko koncentričnih krugova na podu i takmičite se u ubacivanju loptice. Neka svaki krug nosi određeni broj poena, a najveći broj bodova treba da donosi sam centra kruga. Organizujte nekoliko rundi, a pobednik je onaj ko sakupi najviše poena. 

Poligon na kartonu 

Ukoliko imate dečake ova ideja biće idealna za višesatnu zabavu. Na tanjem kartonu ili pak papiru nacrtajte autoput, sporedne puteve, reke, prugu... Izvadite sve autiće, saobraćajce, voziće, makete drveća i druge rekvizite i zabava je zagarantovana. 

Tenis sa balonima

Sigurno vam se makar jednom desilo da zalutala dečja loptica razbije nekoliko omiljenih čaša pa ste se kao i većina roditelja zarekli da se lopta ne sme pipnuti kada su u kući. Ali to ne znači i ograničenje zabave. Za igru vam je potreban balon i reketi napravljeni od papirnih tanjira i debljeg kartona ili parčeta drveta. Dobacujte se, takmičite se ko može duže da pimpa a da balon ne spadne na pod. Klinci će biti oduševljeni, a vaša staklarija netaknuta. 

Pozorište u dnevnoj sobi

Kutije dekorišite kolaž ili krep papirom, dodajte detalje po želji i napravite mali dvorac za lutke, a od veće kutije možete da "izgradite" scenu za "pravo" lutkarsko pozorište. 

Poligon za igru 

Od zaštitne molerske trake koju ćete lepiti po pločicama ili parketu, napravite pravi poligon za igru. Neka se klinci takmiče ko može doći rukama do najdalje linije, stojeći na prvoj liniji a da kolenima ne dodirne pod. Na ovaj način možete organizovati i skakanje u dalj i skakutanje na jednoj nozi, ali samo ako ispod vas ne živi niko. Ako pak stanujete u višespratnici, napravite poligon za hodanje na prstima, unazad, na stranu, noga ispred noge, najsitnijim koracima...
foto:  whattoexpect.com, boyohboyohboycrafts.com, marshealthyliving.com, mermag.blogspot.com, handsonaswegrow.com, pxhere

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Torbice oko struka 22.647.21
Torbica oko struka Mickey on the Moon 22.647.21
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.795,00 RSD
1.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno