Zabava
22.11.2017.

A sad svi na ples!

Više od 600 dece uzrasta od pet do osamnaest godina predstaviće se koreografijama klasičnog, modernog, džez-baleta i šou-densa na „Plesnim susretima“ koji će se po šesti put održati u subotu 25. novembra na sceni „Donka Špiček“ Dečjeg kulturnog centra Beograd u 11.00 i u 14.30 časova. Ulaz je slobodan.

U programu će učestvovati više od 600 dece i 20 plesnih i baletskih studija. „Plesni susreti“ se organizuju kao podrška dečjem plesnom stvaralaštvu i mesto susretanja i razmene iskustava baletskih i plesnih pedagoga. Ideja ovog scenskog programa jeste razvoj buduće plesne publike i naglašavanje značaja ovakvih sadržaja za detinjstvo, intelektualni razvoj, razvoj kreativnosti, mašte, samopouzdanja i socijalizaciju.

U okviru programa susreta održana je besplatna hip-hop radionica za polaznike Baletskog studija DKCB kako bi deca od afirmisanih predavača naučila nešto novo o različitim plesnim stilovima. Radionicu hip-hopa vodila je Milica Ilić, koreograf i predavač plesne škole „2Hot4Stage“, koorganizator najvećeg hip-hop festivala na ovim prostorima pod nazivom „2Hot4Stage festival“, osnivač hip-hop udruženja FORM8.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno