Svaštarija
01.11.2017.

Deca vole balone. A vi?

Do pre neku godinu svi dečji rođendani, ako nisu organizovani u igraonicama sa spa-tretmanima, manikirom i pedikirom ili nekim drugim bizarnim trendom, ličili su jedni na druge. I venčanja su bila veoma slična, kao i sve proslave punoletstva, a onda smo upoznali čarobni svet balona koji su svaku proslavu učinili posebnim.

Nema te fotografije, ni tog prostora koji nije postao lepši kada mu je dodato malo boje, nema tog deteta koje nije zacičalo od radosti kada je ugledalo dekoraciju napravljenu specijalno za njega, ni njegovih drugara koji nisu bilo oduševljeni životinjicama, cvećem ili mačevima izrađenim od balona. Nema tog venčanja koje je prošlo bez aplauza i uzdaha oduševljenja kada se na mladence iz velikogi balona sručilo 150 malih balona, konfeta, podvezica, slatkiša, ružinih latica, ljubavnih poruka...

– Baloni su zaista čudesni. Oni zaista mogu da uveličaju svako slavlje i da oplemene svaki prostor, kao što od dosadne proslave mogu da naprave vrhunsku žurku – otkriva Nina iz firme „Balon dekor“ čiji timovi od dvoje do četvoro ljudi, u zavisnosti od obima posla, svakodnevno krstare Beogradom.
Kod njih se dekoracija zakazuje minimum sedam dana ranije, a u posebnim situacijama mogu da odgovore zahtevima klijenata i u kraćem roku.

Da bi sve bilo cakum-pakum, na „poprište“ stižu dva sata pre početka slavlja jer, uprkos brzini i uigranosti, neki aranžmani zahtevaju baš mnogo truda i rada.
– Za izradu spirale od sedam metara treba nam 20 minuta, za klovna, Miki Mausa i Mini Maus od 10 do 15min, za naduvavanje helijumskog balona dva minuta, a za veliki radimo rajf od balona čak pola sata. Posao smo naučili od Nataše, koja je osnovala firmu nakon završenog kursa za izradu dekoracija od balona u Bugarskoj. Ona nam neštedimice prenosi znanje – objašnjava Nina.
Ona je zadužena za ugovaranje poslova, sagledavanje prostora i osmišljavanje kreacija.
 

Posao im je, kaže, baš, baš zabavan jer uživaju u njemu.
– Iako je zbog kratkih rokova veoma stresno, a fizički izuzetno naporno, ponekad sami sebi ličimo na decu koja se igraju. Drago nam je kad uspemo da realizujemo sve zamisli naših klijenata, a uživamo i u osmišljavanju novih aramžmana ma koliko komplikovani bili.

Pored dečjih rođendana za koje roditelji uglavnom naručuju nekoliko helijumskih balona, veliki balon punjen malim balonima, slatkišima i igračkicama koji na kraju eksplodira, i nekoliko junaka iz crtaća, Nataša, Nina i ostatak ekipe najčešće organizujuju devojačke večeri i svadbe.

– To su velika slavlja koja zahtevaju ozbiljnu organizaciju jer nam domaćini ponekad poveravaju i druga zaduženja osim dekoracije balonima. Bavili smo se i dres-kodom, izradom bedževa, nabavkom velova, cvetića za revere, čaša za šampanjac, vatrometa, konfeta i cveća, a jednom smo čak ukrasili i jedan restoran za proslavu razvoda. Kum je zakupio prostor, obezbedio hranu, piće i muziku, pozvao 80 gostiju i od nas naručio gomilu balona s natpisom „Srećno razveden“ i „Ja sam srećan čovek“ – otkriva Nina čari svog posla i naglašava da ni sreća mladenaca, ni lepota devojaka i mladića koje proslavljaju 18. rođendan, ni ponos njihovih roditelja ne mogu da zasene radost onih najmlađih kad ugledaju specijalnu dekoraciju za svoj „divan dan“.

Foto: balondekor.rs, momjunction.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno