Svaštarija
05.03.2015.

Premijera predstave

Romantična komedija „POP ĆIRA I POP SPIRA” po romanu Stevana Sremca u režiji Jovice Pavića, biće premijerno izvedena 14. i 15. marta u 20 sati u Malom pozorištu „Duško Radović”.

U dramatizaciji koju je napisala Mila Mašović-Nikolić u fokusu su odnosi između mladih. Prikazani u duhu poetskog realizma, oni iniciraju večne teme o odrastanju kao što su sukob između mladalačkih ideala, zanosa i snova nasuprot ambicijama, konvencijama i očekivanjima koje od mladih ima provincijska sredina.

Raskošne kostime za komediju koja se dešava u periodu belle epoque kreirala je Milica Grbić-Komazec, scenografiju Ljubica Milanović a kompozitor je Vladimir Petričević.

U predstavi igra 12 glumaca iz ansambla, kao i mlada gostujuća glumica Ivana Adžić u ulozi Juce - Miloš Samolov/ POP SPIRA, Aleksandra  Anđelković/SIDA, Ivana Adžić/JUCA, Jovo Maksić/POP ĆIRA, Marijana Vićentijević Badovinac/PERSA, Jelena Ilić/MELANIJA, Sandra Rodić Janković/ERŽA, Miloš Anđelković/ŠACA, Damjan Kecojević/PERA, Dušica Sinobad/FRAU GABRIJELA, Jovana Cvetković/SAVKA, Alek Rodić/POP OLUJA i Goran Balančević/ARKADIJE.

Predstava „Pop Ćira i pop Spira“ je romantična komedija u kojoj dve popovske kuće žive u idili, sve dok se u njihovim životima ne pojavi mladi učitelj u kome obe porodice vide savršenu priliku za udaju svojih kćeri.

Centralni zaplet i mnoge peripetije o kojima nas izveštava seoska tračara bazirane su na avanturi koja se dešava između ljubavnih parova – popovskih kćeri Jule i Melanije, seoskog momka Šace i „mladoženje iz snova“ Pere.

Najpoznatiji roman Stevana Sremca, po kome je 1957. godine snimljen prvi jugoslovenski film u boji, deo je obavezne školske lektire u sedmom razredu osnovne škole.

foto:Pozorište Duško Radović

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno