Svaštarija
23.07.2013.

Besplatna škola plivanja za sve pirotske mališane

PIROT Sportski centar Pirot svakoga leta na Gradskom kupalištu u Pirotu realizuje besplatnu školu plivanja namenjenu svim zainteresovanim mališanima.
Kako je Tanjugu danas izjavio upravnik Gradskog kupališta Milan Jovanović, cilj škole plivanja je da se što više smanji poražavajući procenat neplivača medju decom koji po nekim istraživanjima iznosi izmedju 70 i 80 procenata.
"Na ovaj način želimo da što veći broj dece naučimo da plivaju kako bi se bezbedno osećali u vodi i sprečili na taj način neprijatne situacije koje ih mogu zadesiti kasnije. Škola će trajati najmanje još mesec dana, a sa decom će svakoga dana od 10 sati ujutro raditi tri profesora fizičkog vaspitanja koji će ih učiti plivanju. Interesovanje je veliko i već sada imamo četrdesetak polaznika, mada se taj broj iz dana u dan povećava", kazao je Jovanović.
Prema njegovim rečima, sa prvim tropskim temperaturama naglo se povećao i broj kupača koji
posećuje Gradsko kupalište.
"Juče je postignut rekordan broj posetilaca u ovom mesecu, jer je prodato preko 800 karata, a očekujemo da se broj kupača iz dana u dan povećava", kaže Jovanović.
Cena karata na Gradskom kupalištu u Pirotu iznosi svega 60 dinara za odrasle i 30 dinara za decu. Zbog veoma pristupačnih cena i velikog broja sadržaja koje Gradsko kupalište pruža ogroman broj Piroćanaca leto provede upravo na Gradskom kupalištu koga zbog toga nazivaju i "pirotskim morem".
Tanjug

izvor slike: novosti.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno