Svaštarija
04.07.2013.

CPN- dečji naučni kamp

Центар за промоцију науке у јулу и августу организује Дечји научни камп – „ДНК“ у Виминацијуму, римском граду и војном логору из I века
О Виминацијуму

Некадашњи римски град и војни логор Виминацијум представља важно место домаће али и светске културно-историјске баштине. Ово археолошко налазиште се налази у близини Костолца, на 12 км од Пожаревца. Виминацијум је познат по изузетним објектима као што су аквадукт у дужини од близу 10км, касно атничке базилике, пољопривредна имања римских војинка ветерана али и по остацима занатских радњи и парних купатила.
О дечјим научним камповима

Дечји научни кампови су места на којима, кроз пажљиво осмишљене и забавне програме, деца развијају научни поглед на свет, радозналост, креативност и тимски дух. У друштвима заснованим на знању дечји научни кампови представљају важну карику у изградњи научно писмене омладине.
О ДНК

Центар за промоцију науке овог лета нуди малишанима прилику да буду део ДНК – дечјег научног кампа у Виминацијуму. Идеја научног кампа је да деца у природном окружењу, у друштву вршњака, на интересантан и интерактиван начин упознају науке као што су археологија, антропологија, палеонтологија, биологија, физика, хемија, метеорологија, астрономија и психологија.

Ако желите да свом детету преко лета приуштите дружење и забаву, али и квалитетан едукативни програм у пријатном и здравом окружењу – ДНК у Виминацијуму је право место за то!

Своје дете можете пријавити на http://prijave.cpn.rs/kamp/
ГРУПЕ ПОЛАЗНИКА

Величина групе је ограничена на 12 деце по термину, тако да можете бити сигурни да ће Ваше дете имати сву индивидуалну пажњу стручних едукатора и аниматора која му је потребна.

Камп траје 3 дана, од четвртка до суботе.
УЗРАСТ ПОЛАЗНИКА
Камп је намењен деци узраста од 8 до 14 година.


ДАТУМИ ОДРЖАВАЊА КАМПА
I  термин:  од 10. до 12. јула,  II термин:  од 18. до 20. јула,
III термин:  од 25. до 27. јула,  IV термин:  од 01. до 03. августа,
V термин:  од 08. до 10. августа,  VI термин:  од 15. до 17. августа и
VII термин:  од 22. до 24. августа.  
ПРОГРАМСКЕ АКТИВНОСТИ КАМПА

Дечји научни камп траје три дана и подразумева низ активности а учесници ће имати прилику да учествују у великом броју радионица из разних научних области.

    Чик погоди ко сам
    Записи из прошлости
    Шетамо шестоношке
    Зелени алхемичари
    Начуљи очи, рaзрогачи уши!
    ЕЕЕ… то је та енергија!
    Пијеш воду, кло, кло, кло, не знаш шта је H2O
    Откуд мени ти мишићи?
    Гаталинке, муве и комарци – временске прилике
    Царе, царе господаре колико је сати?
    Природне мућкалице
    Кроз васиону и векове
    Скала свемира
    Звездани точак – Планисфера
    Насељиви светови
    Велики медвед

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ

Деца ће верујемо дуго памтити искуства из научног кампа – мноштво забавних активности, открића, лично ангажовање у активностима које воде професионални едукатори пуни ентузијазма, дружење са вршњацима сличних интересовања.

Своје дете можете пријавити тако што ћете попунити формулар који се налази на следећем линку: http://prijave.cpn.rs/kamp/
 

ЦЕНА УЧЕШЋА

Трошкови боравка једног детета током тродневног кампа у Виминацијуму обухватају превоз, храну, смештај и све програмске активности које води тим професионалних едукатора и аниматора. Сви учесници кампа такође добијају и поклон-пакет.

Трошкови боравка износе 15.000,00 динара.

Уплата се врши на рачун Центра, а детаљне инструкције родитељи добијају након што попуне пријаву и добију позив за учешће.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno