Svaštarija
02.07.2013.

Zemunski vinski trg 5. i 6. jula

BEOGRAD, 2. jula (Tanjug) - Preko 25 izlagača predstaviće se na vinsko-kulturološkom festivalu "Zemunski vinski trg", koji će biti održan 5. i 6. jula u centru Zemuna, na Velikom trgu pijaci, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Beograda (PKB).
"Pored besplatne degustacije vina, ali i rakija koje će, takodje, biti izložene, predvidjen je i kulturno-umetnički program, koji će etno pesmama u izvodjenju sestara Gobović i grupe Teodulija upotpuniti ovu manifestaciju", kaže predsednik UO "Srpskog vina", Velibor Pešić.
On očekuje da broj izlagaca, pored već 25 prijavljenih, bude povećan do samog početka manifestacije, koja je prva ovakvog karaktera na otvorenom.
Direktor Turističke organizacije Beograda, Dejan Veselinov, kaže da je za glavni grad Srbije kao turističku destinaciju neophodno da ima što više sadržaja ovakvog tipa, naročito tokom leta.
"Ovakve manifestacije su zanimljive kako Beogradjanima tako i turistima, koji zaista uživaju i vole da posećuju ovakve dogadjaje. Turizam i vino sami po sebi idu zajedno, a Zemun će, kao jedna od top 10 ambijentalnih celina Beograda, sa ušuskanom i romantičnom amtosferom biti sjajan domaćin vinske manifestacije", kaže Veselinov.
On smatra da ovakve manifestacije imaju za cijl i da pomognu srpskoj privredi i vinarima, koji se bore da promovišu srpska vina.
"Zemunski vinski trg" će 5. i 6. jula biti otvoren od 18 do 23 časa, a etno koncert je zakazan za petak veče od pola devet.
Vinsko-kulturološki festival organizuje "Srpsko vino", u saradnji sa Udruženjem vinogradara i vina Srbije, Udruženjem somelijera Srbije, PKB-om, Sekretarijatom za privredu grada Beograda i TOB-om.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno