Svaštarija
03.03.2015.

Osmomartovska predstava u Teatru 78

Pozorišna predstava za decu, ZAČARANA PRINCEZA, koja će se igrati 8. marta u 12 časova, u TETARU 78 biće poklon svim mamama i bakama!

Sve mame i bake koje posete naše pozorište 8. marta, moći će potpuno besplatno da uživaju u gostujućoj predstavi „ZAČARANA PRINCEZA“ dok će kartu plaćati samo očevi, deke i deca. Predstava "Začarana princeza" je učestvovala na medjunarodnom festivalu "Zvono" i osvojila zlatno zvono kao najbolja predstava.

U subotu  7. marta, u 17 časova, na redovnom repertoaru pozorišta TEATAR 78 je predstava „Put po svetu na trotonetu“.

Dečija predstava „Začarana princeza“ je bajka u kojoj zle veštice začaraju princezu koja lutajući traži svoga princa. Naravno, kao i u svakoj bajci pojavljuju se dobre vile koje će zajedno sa čarobnjakom i vitezom pomoći da dođe do srećnog kraja .

Zanimljiva  bajka koja govori da nije lepota samo ono sto vidimo na prvi pogled , da se sreća ne kupuje i ne dobija već stiče, da odelo ne čini čoveka već plemenitost i ono što posedujemo u svom srcu, da je ljubav najvažnija i da ipak dobro pobeđuje svako zlo,  da roditelji treba svoju decu da vole bez obzira na fizičke nedostatke. Duhovita predstava koju mogu gledati i predškolci ali i roditelji.

Tekst: Tode Nikoletić
Režija: Rade Mihailović

PUT OKO SVETA
                                                      
- predstava za decu do sto god. -
 Tode Nikoletić

Avanturistička komedija za decu do sto godina, kako kaže i sam pisac, vodi nas na putovanje oko celog sveta. Tri junaka naše komedije Cvetko, Skitko i Marica polaze na put do Italije i tamo nas upoznaju sa njihovim znamenitostima, kompozitorima, slikarima, velikim vojskovodjama, a tu nalaze i prostora da nam odglume i deo Romea i Julije, na njihov način, naravno.

Kroz svoj neobični put upoznaju nas sa zanimljivim kulturama Španije, gde će nam dočarati i samu koridu, zatim daleku Ameriku i njene Western junake, pa zatim još dalji Japan i njihove opasne borilačke veštine, preko Bliskog istoka i strašnog Alibabe, pa sve do Engleske i Rusije. Na kraju dolaze u svoju Srbijicu na tople i mirisne projarice. Ova dinamična i VEOMA POUČNA I EDUKATIVNA pozorišna igra će urnebesno zabaviti  i zagolicati želju naših malih gledalaca za novim saznanjima o ovim divnim prostorima.

Režija: Fuad Tabučić
Igraju: Snežana Knežević
             Aleksandar Kanjevac
             Fuad Tabučić
Kostim i scenografija: Ivana Kerkez
Muzika: Stevan Milošević
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno