Svaštarija
25.11.2014.

Ko su posetioci najpoznatijih beogradskih festivala?

U Srbiji je relativno slaba posećenost ustanova kulture, ali se zato uspešno realizuju manifestacije i festivali. Tako se beleži kontinuiran pad bioskopskih poseta nasuprot velikoj posećenosti filmskih festivala, mala posećenost muzeja nasuprot velikoj posećenosti „Noći muzeja“, promenljivost interesovanja za pozorište nasuprot velikoj posećenosti pozorišnih festivala.

Prema podacima Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, u Srbiji se godišnje održava blizu hiljadu kulturnih manifestacija i festivala. Ko su posetioci urbanih jesenjih beogradskih festivala, zašto dolaze na festival, šta vole da rade u slobodno vreme i da li se međusobno razlikuju konzumenti pozorišta, knjiga, dela likovne i primenjene umetnosti, filma i muzike, saznaćete iz najnovijeg istraživanja Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Istraživanje „Posetioci jesenjih beogradskih manifestacija i festivala“ obuhvatilo je pet beogradskih jesenjih festivala u prethodnoj sezoni: Beogradski sajam knjiga, Oktobarski salon, BITEF, BEMUS i Festival autorskog filma.

foto: rtv.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno