Trudnoća
21.06.2017.

Domaći balzam za strije

Nema ništa lepše od zaobljenog trudničkog stomačića,međutim to za buduće mame znači pojačanu negu i hidrataciju kože, koja se svaki dan sve više rasteže. I dok neke žene imaju rastegljivu i „zahvalnu“ kožu, druge žene nisu te sreće, pa postoji mogućnost pojave strija, koje je kasnije nemoguće u potpunosti ukloniti.

Zato brojne buduće mame kupuju razna ulja, te kozmetičke proizvode i preparate koji bi trebalo barem malo da smanje mogućnost i intenzitet nastanka strija, što može biti dodatni udarac na kućni budžet.

Ako ne možete i ne želite izdvajati puno novca za skupocene kreme protiv strija, odlučili smo podeliti sa vama provereni recept za balzam savršen za rastuće stomaičiće. Od ovog balzama nećete biti preterano masni a ima ugodan i nežan miris za osetljivi trudnički njuh. Nakon premazivanja koža će vam biti nežna, svilenkasta i elastičnija.

Sastojci:
4 kašičice ulja od jojobe
4 kašičice ulja od kokosa
3 kašičice maslinovog ulja
55 grama kakao butera
55 grama shea butera
7 - 10 kapi eteričnog ulja od vanile
5 - 6 kapi eteričnog ulja od lavande
5 kapi eteričnog ulja od smilja

Na pari lagano zagrejte ulje jojobe, kokosa, maslinovo ulje, kakao i shea buter, dodajte jednu kašičice vode. Celo vreme mešajte, tako dugo dok se sastojci ne otope i pomešaju. Nakon toga prestanite zagrevati, dodajte esencijalna ulja, dobro još jednom pomešajte i odmah izlijte u posudu u kojoj planirate držati balzam (stalkena posudica i sl.). Balzam će se hlađenjem stvrdnuti. Ako vam se sviđa miris smilja, možete još dodati do 10 kapi u balzam.

Sastojke možete kupiti u specijalizovanim radnjama ili pak putem interneta.

foto: Livestrong.com, Freebie Finding Mom

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno